torsdag 21 augusti 2008

Klicker

Har försökt köra ett par mindre träningspass under veckan. Ute häromdagen stack Vessla till skogs en stund, inte så roligt. Man blir både besviken att hon inte vill träna utan hellre gör annat, men det är bara att ha tålamod. Det känns bara farligt att ha henne springandes lös, men vi måste ju öva på det ibland och få henne att iaf hålla sig nära. Vi tränade vidare efter skogsturen och då gick det ju bra, men man är ändå lite besviken efteråt när det känns som om man har noll-koll.
Lägganden, läggande under gång, kontakt och inkallningar gick iaf bra.

Några pass inomhus också, t ex ett alldeles nyss här i köket. Körde en serie med sitta fot med kontakt, stå i omvänd fot och komma in i sittande fotposition med kontakt och sist samma fast på avstånd. De två första funkade men inte på avstånd. Fick ta fram klossen / targeten för att hon skulle fatta så det ska vi jobba vidare på.

På träningstavlan står (överst)
Sitt från stående
Komma fot
Ligg från stående / under gång

Och underst
Ställande
Fotsittande med doggie zen externbelöning och störningar
Fotgående med doggie sen externbelöning (och störningar).

Mycket att jobba på, men i helgen kommer vi att lämna Vessla till hundvakt för vi ska åka till Linköping på bröllopp (eller vad man ska kalla det). Får se om vi får Vessla eller Weasly tillbaka.

1 kommentar:

  1. Det kommer Björn! Inte jäkta! Hon är en omogen, sprallig, hoffe. Jag har hört ganska mycke om sådana=) Ingenting att tappa hoppet över! Ta hand om er så hoppas jag vi ses snart! Kram

    SvaraRadera