tisdag 26 augusti 2008

Kvällsträning

Efter middagen idag gick vi ut och tränade lite. Först var det för mycket hundar överallt men efter ett varv så fick vi plats på planen. Vi tänkte köra kontakt och fotgående, och började med sitta fot med kontakt. Det gick bra, så vi la även på störning att Matte lockade med godis. Vessla förstod det ganska bra och det är en övning som vi kommer att köra vidare på.

Nästa steg var marschanträde, ett steg, och det var ett tag sen vi körde det, så vi fick gå tillbaka till att ha Vessla stående. Efter några gånger gick det även från sittande. Vi körde med extern belöning (kattmat) i en skål, ett par meter bakom Vessla som hon fick springa och ta. Det gav bra fart och hon visade bra fokus.

Nästa övning så gick Husse iväg och Vessla fick springa ifrån extern belöningen. Så fort hon kom ikapp Husse och gick in i fotposition, så fick hon klick belöning (köttbulle) eller varsågod och så fick hon ta extern belöningen. När Vessla hade fattat att hon skulle komma upp fot, så ökade vi kraven att hon skulle gå ett par steg fot innan belöning. Det gick fortsatt bra och vi ökade svårighetsgraden till att återigen göra marschanträde men nu även ett par steg. Vi nådde inte riktigt fram men fick ett antal lyckade repetitioner i alla fall. Vi får öva vidare.

Som avslutning körde vi lite kamplek i långlina som Vessla blir bättre och bättre på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar