fredag 22 mars 2013

Andra tillfället på valpkursen

I går var det dags för andra träffen på valpkursen. Fortfarande inga bilder från träffen, men det är så mörkt på kvällen att det inte funkar att använda kameran. Jag hoppas på att kunna ta någon bild nästa gång för nu dröjer det någon vecka innan det blir träff igen. Vi möttes inne som vanligt för lite prat. Men den här gången blev det mer jobb utomhus, och det var bra. Vi fick titta på hur hundarna reagerade på att hälsa på en främmande person, dvs en av ledarna. Diesel var inte så värst intresserad av att hälsa på henne. Men han gjorde lite krumbultskutt och lekhopp. Något sänkt huvud så lite försiktigt. Så dök han på fickan med köttbullar. Han var lite disträ och tyckte att det fanns massor med godsaker på marken under hela kvällen, förutom när vi var igång och jobbade. Sen ställde vi upp i en ring och gick zick-zack mellan varandra med kontakt. Andra varvet fick vi gå med släpande koppel om vi ville. Diesel skötte sig bra!

Därefter blev det till att testa inkallning på hunden. En av ledarna höll i halsbandet och föraren sprang iväg 20-30 meter bort och satte sig sedan ner på huk med ryggen mot hunden. Kallade in längs med vägen och sen släppte ledaren hunden som förhoppningsvis kom springande. Diesel sprang som ett litet skott till sin Matte! Duktig kille!

Vi fick förevisat lite lek av den andra ledaren och hennes labbe. Och därefter fick vi leka lite själva. Jag hade känslan av att Diesel skulle skita fullständigt i att leka med mig, för han var verkligen fast i nosandet och ätandet av kaninskitar. Men jag hade tagit med mig en pip-tupp i gummi och slängde fram den. Så som Diesel gick igång och lekte har han inte gjort tidigare. Han vart helt galen. Härligt! Till och med lite lekmorr kom fram! Vi tokade på i några minuter. Han fick vinna någon gång och kom tillbaka med leksaken när jag lockade på honom. Avslutade med tack och han släpper leksaken och får godbit! Duktig kille!

Sen gick vi in för lite mera snack. Då stod Husse så bra till att han fick bli valpvakt. Han pep lite när han satt i Husses famn inne och väntade på att Matte skulle bli klar. Sen gick de en liten promenad tillsammans med Vessla och lagom när vi var klara kom de tillbaka. Då blev grabben så glad när han fick komma till sin matte igen. Mattegris ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar