lördag 30 mars 2013

Sista SMS och lite helgträning

I måndags var tyvärr sista gången på Sikta mot Stjärnorna med Mona Kjernholm. Som tur är har vi lite mer träning inplanerad med henne så att vi får hjälp med att hålla igång de viktiga delarna.

Både jag och Vessla var på gott humör och det blev en väldigt bra och trevlig avslutning. Det var dessutom födelsedag för en av oss vilket inte gjorde det sämre :-)

Den här gången fokade vi på att göra en massa ingång på planen (från olika ställen), uppställning, genomförande av ett moment samt avslutning och externbelöning. Vi gjorde kanske 6 olika moment och alla gick bra eller hyfsat och det var kul. Vessla tyckte nog att det var rätt så kul idag, hon tappade inte så mycket fokus eller energi trots att vi höll på ett tag.

Som extra träning körde vi sedan först framåtsändande och sedan påbörjade vi kon-skick inför nya roliga moment i LK Elit. Detta tyckte Vessla var riktigt naturligt så vi får snabbt flytta ut det och lägga ribban på rätt nivå. Ska bara tänka ut helt hur jag vill ha det :-)

Idag (påsk-lördag) körde vi ett nytt pass borta vid mossen. Diesel och Matte var också med och tränade mellan varven. Eftersom vi ska köra bruks och lydnad på Råhagen i morgon så var tanken att ta det rätt så lugnt, vet inte riktigt hur det gick med det...

Det blev iaf :
Fritt följ - längre sträckor med kommendering, 2 gånger ca 1,5 min.

Rutan - 4 skick varav ett som vi körde hela, gick bra.

Framförgående  -funkade inte alls, Vessla rann iväg nästan 45 grader åt "vänster".

Tung apport - mycket bra, bra tempo och ok ingång. Dock på bara 2 kg.

Kryp - jobbade på ett par steg, Husse gåendes baklänges. En del mycket bra, en del sådär, en del väldigt dåliga, en del vägran...

Skall - jobbade på att få 6-7 raka skall. Går ett par gånger, sen lite frustration och hon fortsätter ej. Körde lite "tyst" också, vilket försvårade det en hel del.

Plats utom synhåll - länge sedan vi körde detta ute så idag blev det 1 minut. Gick helt perfekt!

Ska bli kul att köra lite upplet och spår imorgon också. Detta behöver vi jobba mycket mer på (också) om det ska bli någon högre tävling till sommaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar