onsdag 13 mars 2013

Ännu en dag har gått...

Läser boken Shaping av Fanny Gott och Thomas Stokke, och där tipsar de om att man ska leka med hunden innan den får sin mat. Detta för att öka hundens intresse för leken. Med tanke på hur tokig grabben är i sin mat, varför inte försöka överföra lite av det tokeriet i leken. Så jag testa. Häller upp maten i matskålen, skjuter in den längst in på köksbänken och sen börjar jag leka. Oj vad jag leker... Det gör Diesel också. Fast på sitt eget sätt. Först sitter han och tittar på maten. Varför får jag den inte??? Sen börjar han yla, skälla och göra allt möjligt för att komma åt den. Han klättrar på köksskåpen och försöker verkligen komma åt maten. Var bara tvungen att ta en bild. Men sen lugnar han ner sig, tog ett par slurkar vatten, klättrade en gång till, men det funkade ju inte.

Så kommer han faktiskt till slut och tittar till mig. Vad gör Matte egentligen? Och till slut, efter ungefär 7 minuter kommer han och leker med mig. Vid första tillfället då han har bra tag om leksaken och drar bakåt säger jag tack! duktig kille och så springer vi och han får sin mat. Vid andra matningen gick det betydligt snabbare att få igång honom i leken, tog nog bara 4 minuter, och jag krävde lite mer i leken. Fick även lite mer engagemang i leken, så det här verkar lovande. Får bara hoppas att han snabbt inser att det inte funkar att klättra på köksmöblerna för att komma åt maten, för snart kommer han ju faktiskt att nå den på det sättet...

Matte har varit ensam hemma med bägge hundarna, när Husse har varit iväg på konferens. Väntar fortfarande på att Husse ska komma hem, och den som väntar mest aktivt är Vessla. Hon står helst i fönstret vid ytterdörren och spanar ut på parkeringen och för varje rörelse där ute måste hon bara skälla lite. Ouppfostrad är hon allt. Lyssnar gör hon inte det minsta. Men, det är ju bara vi som tränat henne dåligt. Kan inte ens skylla på något. Vardagslydnad, vad är det ;o)

Men när hon tar en paus ifrån spanandet leker hon en stund med lillgrabben. Han växer och blir större och större. Syns verkligen när man fångar dem båda på bild, fast här ser han större ut än vad han är.

Så här ser det ut mest. Diesel på rygg och Vesslas huvud över honom.

Så hittar Vessla en bit kartong och lägger sig och tuggar på. Diesel har börjat lära sig att när Vessla hittat något av intresse är det säkrast att hålla sig på lite avstånd.

Är du klar snart???

Så lämnar Vessla kartongbiten och går och lägger sig.

Snabbt som attans är han där och plockar till sig biten. Tugg tugg tugg... snart finns den inte mer. 

Har man inget annat att leka med kan man ju alltid ta den där långa saker som hänger där bak. Den måste verkligen tuktas!

Så tar energin slut och så ligger han lugnt och stilla igen.

Nu längtar vi alla till vi får hem våran Husse. Kommer nog bli skäll- och pusskalas när han kommer. Men innan dess ska vi hinna med mat till oss alla och några rastningar till. Har tränat en del på att gå med bägge i koppel och igår kväll var jag så nöjd. De gick så bra! Sen vände jag för att gå hemåt igen och då blev det totalt kaos. Jaja, tids nog blir det nog bra. Hoppet är väl det sista som överger människan ;o)

2 kommentarer:

  1. Ja träna träna o mer träna, känns som om man vill kan man träna sig genom hela hundens liv. Kontakt på prommis, träna inte hoppa på bänken, komma ute, och inte skälla på "ut" ja jösses träna borde vara det enda ordet tänker på när man säger jag har hund :-O
    Tack o lov så e det ju inte så. Nu är det lite lätt friskt ute... -12 men vindstilla hoppas det blir så idag för då blir det en härlig dag.
    Kramisar

    SvaraRadera
  2. Oj vad han har vuxit, hoppas vi kan få till en träff snart. Just nu ät det höglöp men sen är det träning,träning,träning. Ha det bra. Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera