fredag 22 mars 2013

Godissök i skogen

Efter lunch gick Diesel och jag ut på en liten äventyrspromenad. Vi hade en leksak med oss som vi kampade och lekte en del med i skogen. Sen gick vi lite på upptäcktsfärd. Hittade en mysig stig som jag faktiskt inte gått på tidigare. Åtminstone delar av den var helt ny. På ett ställe stannade jag och band upp Diesel vid ett träd. Under tiden strödde jag ut godisar och placerade några ostbitar i ett träd. Sen fick Diesel jobba. Tyvärr tror jag inte att det hörs hur han frustar och pustar, men han är så söt!

Gick vidare och busade en stund till. Testade vittring med honom, och det var så häftigt att se. Jag tog upp en tallkotte, höll den i handen några sekunder och sen slängde jag iväg den i en hel hög med kottar. Släppte på Diesel och han letar upp rätt kotte! Häftigt! Testade en gång till och samma sak! Coolt att det är så naturligt att hitta det som doftar Matte. Efter en liten sträcka till fick han leta lite mer godis både på mark och i träd. Den här gången kastade jag en näve godis som han fick leta undertiden som jag placerade ut godbitar i trädet. 

Matte, taskig höjd på den där godisen!

Trots att det blåser riktigt kallt så kändes det riktigt vårigt i skogen, där vinden inte kom åt. Riktigt njöt av att vara ute. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar