onsdag 6 mars 2013

Spår idag igen ;o)

Vilken liten spårare! Vad skoj det känns. La två spår idag, sätter häl mot tå än så länge när jag går ut spåren så att de ska ha en kontinuerlig kärna. Ett lite längre, kanske upp mot 100 meter och så ett riktigt kort på kanske 15 meter. Sen fick de ligga ungefär 30 minuter tror jag innan vi gick dit. Diesel söker själv upp spåret när man viker av från vägen. Tar sig till starten och äter godisarna som jag lagt där. Sen flyter han bara iväg i spårkärnan. Så härligt att se. Han störs lite av att Matte strött lite godis här och där längs med spåret, men det kanske bara är bra att han får stanna upp och leta efter något i spåret. Det känns som att han har ett bra intresse för spårarbetet och om han redan nu lär sig att stanna upp och leta efter i det här fallet godis så kanske det är bra för framtida apporter. Han jobbar i ett skönt flytande tempo, och när han nådde fram till slutet som var en burk med några matbitar i så började svansen vifta lite lugnt. Burken hade jag gömt under långt gräs, så att den inte låg helt synlig. Duktig kille!!!

Sen gick vi vidare mot spår två. Mellan spåren hade jag försökt gå med rejäla kliv, men efter en liten sträcka började Diesel spåra igen. Så tog han sig fram till starten på spår två och åt godis, och sen följde han även det spåret. Lite fladdrigare denna gången, men jobbade ändå bra.

På promenaden efter med Vessla valde hon att svänga in och gå spåret hon också. Några godispluttar fanns kvar så hon blev väldigt nöjd. Var bara ett ställe där hon hade lite svårigheter att hitta rätt väg och det var precis där slutet varit på spår 1. Sen tog hon upp det igen och tuffade på hela vägen. Hon verkade väldigt nöjd efteråt. Bättre drag i kopplet hela promenaden, så det var bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar