söndag 3 mars 2013

Nu har brukssäsongen dragit igång!

Idag gjorde jag och Vessla slag i saken och rullade igång årets brukssäsong. Innan lunch gick jag ut ett spår först till Vessla och även ett litet till lill-Diesel. Diesel och Matte skötte sig fint på sitt spår, han har riktigt bra driv den lilla!

Spåret jag lade till Vessla var 600 meter långt med 5 apporter, 2 snusdosor med gott i samt en burk med skinka och blodpudding som slut. Vessla hade ett himla driv och bra energi ut till spåret som startade ca 500 meter från huset. Hon visste att något var på gång och var verkligen laddad att spåra. Starten blev också perfekt och superarbete fram till första apporten efter ca 50 meter. Direkt efter denna tog hon en liten liten omväg men kom ganska snart in på spåret igen. Dock missade hon nog första dosan där. Idag gick det fort fort i spåret och det var lite svårt att hålla igen på farten i snårig skog och med solen i ögonen, men det var så skönt att se hennes härliga energi... lite för mycket vissa sträckor. Idag var hon klockren på alla apporter och det enda jag kan klaga på är att hon var lite väl het ibland och snurrade och letade efter "något" både högt och lågt vid ett ställe. Det kanske var "ny-vilt" (nära ett ställe vi såg hare på igår kväll) där, men svårt att veta. Hemskt nöjd med spåret iaf som hon redde ut riktigt bra, så nu är första spåret avklarat och det ska bli kul att jobba vidare med både det och uppletet. Vore så kul att kunna komma till start i någon högre-tävling i år!

Just ja. Vi tävlade LKIII idag också inomhus här i Göteborg. Men Vessla lade av när vi kom in i hallen så det gick inte alls. Hon blev sådär slö som bara hon kan bli och då får vi det såklart inte att funka. Lärde oss väl egentligen inget nytt och med facit i hand så var det nog dumt att tävla då Vessla varit slö (stel och ont kanske?) senaste 10 dagarna. Vi får helt enkelt träna vidare både på moment (en hel del) samt på energi (mycket) och tävlingssituationen (mest).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar