onsdag 27 mars 2013

Miljöträning och uppletande

Miljöträningen fortsätter. I går tränade vi på att titta på spårvagnar. De är lite skrämmande ibland. En av dem gnisslade rejält när den åkte förbi och det var lite obehagligt tyckte Diesel. Men vi stod kvar och lät några spårvagnar till passera och det gick utan problem. Jag tror dock aldrig det passerat så många spårvagnar på så kort tid som det gjorde igår. Hade varit stopp i trafiken och nu fullkomligt vräkte det fram spårvagnar. Tror det var 10-12 st som passerade på bara några minuter. Toppen!

I måndags tränade vi på att vara på torget här i närheten. Diesel tycker det är lite jobbigt när det är en massa stim och stoj, så det var nyttigt för honom. Vi gick först runt lugnt och stilla och tittade lite. En dörr smällde igen och han hukade sig, men sen går han som vanligt igen. Efter en stund kommer några barn som studsar med en fotboll. Det var spännande. Några byggubbar höll på och slängde en massa skräp i en container. En kille åkte moped fram och tillbaka, och en massa folk gick än hit än dit. Så det händer mycket saker samtidigt på torget. Vi stod ett tag och bara tittade på barnen som spelade fotboll. De tjoade och skrek men då var han bara lugnt intresserad. Skönt. Efter ett tag tog jag fram en leksak och kampade igång. Diesel var med på noterna och ville gärna leka en stund, men inte med full kraft. Sen kom en av grannarna förbi och så stod vi och pratade ett tag. Diesel hälsade glatt. Så till slut gick vi hemåt igen. 

Igår när Husse kom hem från jobbet blev det en liten tur ut till skogen. Vi vallade upp en uppletande ruta och Diesel fick vara med och valla. Samtidigt som vi vallade la vi ut 2 föremål åt Vessla. Diesel reagerade ganska direkt på en strumpa som Husse lagt ut och ville gärna dit och ta den, men det fick han inte. Så fick Diesel ligga vid mina fötter och titta på Vessla som skulle få jobba först.

Husse och Vessla gick längs med baslinjen.

Och sen fick hon ut och leta.

De 2 första föremålen kom in utan problem! Gott!

Sen fick Diesel göra ett försök. Eftersom han reagerat på strumpan som låg ute tidigare så valde vi att testa med den. Diesel fick se Husse gå in 5-7 meter in i rutan och tappa strumpan. Så fick han ut och leta. Det syntes tydligt att han inte gick på synintrycket utan det var nosen som kom igång direkt. När han började närma sig strumpan ökade aktiviteten och han dök på den! Häftigt! Belönade honom med tennisboll och lite godis. Han fixade inte att ta med sig strumpan till mig, men det viktigaste var ju att han hittade den!

Efter det fick Vessla 2 nya föremål utlagda. 1 av dem fick hon in, men det andra, en tennisboll, lyckades hon inte med. Trots att hon var i närheten av den och svansen gick igång så fick hon inte med sig den in. Hon jobbade ut och jobbade duktigt och länge, men lyckades tyvärr inte helt ut. Attans att hon inte fick med sig bollen in så man kunde belöna henne när hon jobbade så bra.

Diesel fick chansen att hitta tennisbollen han också, men han gick rätt över den. Så hjälpte vi honom med att lägga ut den igen och då hittade han den och dök på den. Tennisbollen fick han med sig tillbaka nästan hela vägen till mig. Duktig kille! På väg tillbaka genom rutan kastade jag iväg bollen en extra gång och Diesel såg inte var den landade, men han letade snabbt upp den och fick blodpudding som belöning. Det är så roligt att se hur glad han blir när han får in föremålet i nosen och sen formligen kastar sig över det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar