lördag 13 april 2013

Besök på Samegulds kennel

I dag besökte Linda och jag Sameguldskennel, men först lite om i fredags då vi träffade Ina och Dixi på Kungälvs bhk. Först skulle både Patricia och Inger vara med, men vädret satte stopp för Patricia och livmoderinflammation på Lycka satte stopp för Ingers träning. Skönt att det gått bra med operationen och att Lycka är på väg att återhämta sig. Diesel hade lite tråkigt när han väntade på sin tur att få träna, så han passade på att träna på att klättra. Här sitter han bara på bänken, men han var uppe på bordet ett par gånger också. Kallt och blött var det och den riktiga kameran fick ligga och vila i väskan. Men trevlig träningsstund fick vi ändå till.

Verkligen bara några få bilder tagna. Ina funderar på inlärning av framåtsändande genom grupp och varför inte lära in nostarget? Att sen Dixi tycker att nostarget innebär att man biter om knoppen och står med huvudet vinklat rakt ner, vad gör väl det?

Så här glad blir fröken Dixi när hon gör rätt! Söta hund! Diesel passade på att hugga Ina i fingret så att blodvite uppstod ;o) Farlig hund det där. I övrigt så skötte han sig riktigt bra. Fick jaga tennisboll och hoppa lite över en planka på hindret. Lite lek med oss alla 3 och lite tramptarget. Vessla var det piggaste vi sett henne på länge. Glad och träningsvillig. Hade lite väl högt tempo i framåtsändandet, men gjorde ett riktigt toppenjobb när Husse testade att sätta ihop skick till grupp med långsam marsch efter gruppen. Hon gjorde ett klockrent tempobyte och det såg så roligt ut!

Så idag blev det avfärd redan kl 9 på morgonen. Jag och Linda skulle till Samegulds kennel, för att hälsa på Lindas nya familjemedlem. Här är hela flocken, mamma med de 4 söta valparna. 4 veckor är de.

Linda har fått sin valp i famnen. En riktigt liten sötnos!

Mamma Nona med två av valparna. Hungriga små krabater.

Tror att det här är lilla Lexus som gosar med mamma. Inte helt lätt att skilja på honom och syster hans.

Puss Mamma!

Lek och bus mellan syskonen, en liten stund.


Sen är det lugnare en stund.

Söta syster.

Här ligger de två svarta med ljusa tecken.

I chefsmattes famn sitter man bra!

Här är den andra kullen som kenneln hade samtidigt. De är 5 dagar yngre än de andra valparna och det var så enormt stor storleksskillnad på dem!


Efter ett kort besök hos de små valparna gick vi åter tillbaka till Lindas valp. Gäääääsp!

Ser ganska nöjd ut i blivande mattes famn.


Dags för lunch. Hungriga små krabater!

Lite mera lek mellan syskonen.

Syster och mamma Nona.

Lilla Lexus har kraschat under en stol.

En liten stund senare somnade även syster och låg som en isbjörn på rygg. Så sött!

Ett litet troll hittade min fot och tog sig en liten tugga.

En av de andra finska lapphundarna som tillhörde kenneln. Den här varit ett riktigt charmtroll, energiknippe. Otroligt söt med prickarna. Lilla Hejla.

Hejla busade lite med valparna.

De fick lära sig lite tuffare tag med henne, för hon ville gärna leka loss lite. Och det är ju bra att Lexus vänjer sig, innan han får träffa Diesel ;o)

Nu dags för lite packning och donande inför i morgon. Då blir det en tur mot nya spårmarker med bästaste Ina. Uppdatering kommer säkert ;o)

3 kommentarer:

 1. Vilken bra träning ni fick till, jag hoppas att vi är snart på banan igen.Jag läste att ni skulle spåra idag,hoppas att det blir lite varmare än det var i fredags.
  Kram Inger&Lycka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret idag är strålande. Kan inte klaga. Ina, Dixi, Björn och Vessla är ute och spårar nu. Diesel har gått sitt spår och det gick riktigt bra! Synd att ni inte kunde vara med idag, men snart är Lycka i vanlig god form hoppas vi! Massor med krya på dig kramar och nospussar från hundarna!

   Radera
 2. Glömde skriva vilka söta valpar,den framför spisen var för härlig.

  SvaraRadera