måndag 8 april 2013

Första besöket på Stenungsunds bhk

Igår träffade vi Patricia, Zimla, Sanna och Kira på Stenungsunds brukshundklubb. Solen sken och det var toppenväder när man väl kommit in på klubben. Patricia och Zimla var redan där.

Samtidigt med oss kom Sanna och hon hade med sig både Kax och Kira, men det var bara Kira som följde med till planen. Här har de slagit sig ner och tittar på de andra som tränar.

Husse och Vessla gick direkt ut på planen. Inkallning med fart hela vägen in jobbades det på.

Med leksak i handen så är det ganska bra fart på fröken.

Zimla har fått en kong kastad till sig. Jippy!

Diesel fick träna på att ligga uppbunden som vanligt när vi tränar. Han sköter sig ganska bra. Lite pip och gnäll ibland, men han får belöning när han är lugn och tyst.

Även Vessla fick träna på uppbindning. Men hon poserade lite samtidigt.

Varför inte köra agility också? Patricia och Zimla testade hopp genom ringen.

Fina Zimlan.

Vessla har parkerat, men är fortfarande uppmärksam.

Kira tränade också uppbindning. Duktiga hoffar!

Matte ska vi hitta på något nu? Vi körde ett par pass och däremellan fick han vila.

Patricia fotade oss när vi var aktiva. Som vanligt var tennisbollarna med som belöning och lek.

Jag har den, jag har den!!!

Var ett tag sen vi testade med pallen. Dags igen. Diesel ställer sig snabbt på den med framtassarna. Körde till en början med belöning som jag kastade och sen fick Diesel själv ställa sig med framtassarna på pallen igen innan han fick klick och belöning. Väntade sedan ut honom för att få något flytt på baktass. Alltid lika svårt att se tassarna, men grabben är duktig.

I slutet av passet belönade jag Diesel samtidigt som jag bytte position och på så sätt flyttade han runt med baktassarna.

Busponken. Undra vad han hittat på här?

En trevlig träning fick vi. Tränade även lite valpövningar tillsammans med Patricia, Peppe, Sanna och Kira. Det var nyttigt. Vi gick runt varandra med kontakt. Körde även inkallning mellan varandra. Diesel fick leta efter några godisbitar för att han skulle stanna kvar och sen sprang han som ett skott till mig. Duktig kille. Det var lite svårare för de andra med de lite äldre hundarna som ofta leker tillsammans. De ville gärna få busa loss nu också. Men de skötte sig bra ändå. Tack till Patricia för bilderna på mig och Diesel "in action". Tyvärr hade vi inte tid att stanna så länge, utan hem och fixa och dona lite. En persienn som behövde fixas och för att ordna den behövde vi ett fungerande verktyg. När vi väl fått tag på det gick det ganska smidigt. Några fönster fick en putsning och det var väldigt välbehövligt!! 

2 kommentarer:

 1. TACK för en trevlig träning o vädret ja det var ju så bra det kunde vara :-) Hoppas att ni vill komma tillbaka trots taskig parkering.
  nä det e inte alltid man kan träna hund hela dagarna så e det. Flera härliga uppisar fick jag idag att läsa här, läsa fixa lite annat belöning till matte, läsa lite mer osv. BRA lösning på måsten :-)
  Ha en bra dag
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Så trevligt ni haft det :)

  SvaraRadera