söndag 21 april 2013

Helgen enligt Matte

Blir nog lite tårta på tårta, eller cookie on cookie här i bloggen idag, för nu är det Mattes tur att blogga om helgen ;o) På lördags-eftermiddagen när Diesel fått vila efter den långa promenaden till mossen och tillbaka så gick vi ner till ängen och körde ett litet pass. Så att han också skulle få köra lite lydnadsträning. Vi hade pallen med oss, och det funkar ganska bra, även om det är svårt att se och tajma precis när han flyttar en baktass på rätt sätt. Han själv döljer ju vad han gör för mig ;o) 

 Lättare för Husse - kameraman att fånga det.

Vi tränade på kampen och Diesel valde den bruna kamptrasan hellre än den gråa...

Fick till några bra drag från grabben och de belönades med godis.

Så blev det söndag och spårdags. Han ser i alla fall fin ut i spårselen nu förtiden. Det var dock bara typ 2 år sen Vessla använde den här selen ;o) Fast då såg den riktigt fjantigt liten ut.

Diesel spårade på jättebra genom skogen där jag gått för att lägga ut spåret, men han hade det betydligt svårare när vi kom ut på fältet där "spåret" faktiskt låg.

Vissa sträckor jobbade han på duktigt, men så kom han helt av sig. Satte sig ner, tittade på mig och undrade vad han skulle göra. La sig ner och tog en vilopaus. Lät honom vila ett tag och sen tog jag något steg i rätt riktning och då kom han på vad han skulle göra igen. Därefter gick det lite bättre. Efter sista burken med godis i fick han återigen upp farten. Konstigt!

Härliga vitsippor såg vi också. De var årets första som vi sett.

Matte hade traskat ut ett spår åt Vessla på ca 600 m. Med upptag. Här är Vessla på väg mot första apporten.

Den tog hon bra, och sen löste hon även svängen efter den, men det var mycket omtag.

Efter många många försök såg det ut så här och jag tänkte, nu är hon nog igång, men så la hon bara av igen. Attans!

Så vi drog till klubben och körde lite lydnad istället. Det verkade Vessla bli lite gladare av.

Diesel låg dock och tjurade lite, för han fick bara titta på och vila.

Husse och Vessla tränade på fritt följ med mera.

Sen gick vi in i skogen och körde uppletande. Diesel fick sitta uppbunden och titta på. Efter att Vessla kört 2 gånger så fick han slutligen ett föremål utlagt av Husse. Det är härligt att se hur Diesel jobbar på. Nosen slår han på och letar tills han fått tag på föremålet. Häftigt.

Filtarna till bilen fick gå genom tvätten och sen hängas ut på torkning. Panda tyckte att Husse byggt ett fint bo till honom. Sötnosen passade på att vila en stund och såg ut att somna i stolen på filten.

Så var helgen över. Nu är det en vecka kvar, sen börjar inskolning av trollen på hunddagis och efter ytterligare en vecka börjar skolan igen. 1 månad skola och sen sommarlov. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar