söndag 28 april 2013

Träning för Mona

Träning för Mona hade vi inbokat i går. Vi hade tur med vädret då solen sken, men så blåste det emellanåt och när moln blockerade solen blev det riktigt kyligt, men vi slapp i alla fall regnet som hotade. Först ut var Inger och Lycka. De jobbade på linförighet i första passet.

Nästa ekipage var Ina och Dixi. Dixi lika glad som vanligt.

Fått till farten på inkallning. Vi fick se en imponerande kedja med läggande under gång, inkallning och ställande under gång! Wow!

Lillpysen var också med och observerade de andra hundarna duktigt.

Fina Ina och Dixi. De jobbar så härligt tillsammans!

Trots att Dixi lipar en hel del åt Ina så gör hon duktigt det hon ska!

Hopp över hinder hann de också med.

Så var det dags för fröken Vessla. De hann tyvärr inte ens ut på planen innan Vessla tog chansen och drog en rejäl repa. In i bilen och Matte och Diesel fick chansen till lite träning. Tyvärr låg kameran plats under tiden så inga bilder från våran träning. Vi jobbade lite på lek, dels med tennisbollar och dels lite kamp/jaktlek med en mjuk leksak. Diesel var duktig. Att tänka på, sno inte leksaken från honom. Se till att han verkligen förstår att leksaken kommer tillbaka innan börja med att få honom att göra saker för att få bollen. Styr upp situationen så att han inte får gå runt och göra en massa annat när vi tränar, eller pratar om träning. Undvik att ta fram godis eller klicker i början av passet, utan försök få Diesel till att jobba lite först och sen kommer belöningen, för att han inte ska vänja sig vid att jag alltid måste ta fram något ur fickorna först. Slutligen tänj på tiden innan han får belöning. Hur länge kan han gå utan att få belöning och vad bjuder han på när han får vänta. Hur ser han ut när han blir lite frustrerad? Nyttigt!

Så var det återigen dags för Lycka och Inger. Nu blev det framförgående som tränades.

Det är mycket saker att hålla ordning på. Boll eller godis att kasta, går hunden lite för snabbt ska det falla en godisbit framför nosen, går hunden lite för sakta så ska bollen kastas framför. Inte lätt.

Fina töser. Härligt att se att Lycka är så pigg som hon är!

Ina och Dixi jobbade på framåtsändande.

Och kryp.

Så var det dags för busungen Vessla igen. Den här gången fick kopplet sitta kvar på.

Men fröken Vessla verkade lika glad för det. Ingång på plan tränades och några steg fot. De gick en längre sträcka och det härliga är att se att det är ingen större skillnad på linförighet och fritt följ för Vessla.

Sista passet för Inger och Lycka och nu låg fokus på tandvisning.

Mona fick komma fram och titta tänder.

Ina fick komma fram och kolla alla tänder.

Det gäller att veta vad man ska fokus på. Kameran, hunden, matte... Som förare är det lätt att bli distraherad av personen som kommer fram och tittar tänder på hunden, men fokuset ska ju vara på hunden.

Budföring till Björn gick också riktig bra!

Men vad är det nu. Varför så bistra miner?

Jaha, Dixi tränar plats med tävlingsledare och störande förare ;o)

Slutligen Vesslas sista pass. Nu fick kopplet komma av och de körde en kedja med rutan.

Vessla jobbade utåt och hittade rutan, men tog sig in fel väg i den. Lyssnade bra på stanna, ligg och hit. Lite dålig ingång i fotposition. Men hon löste momentet. Sen blev det fjärr och här klarade hon alla skiften, inga DK krävdes, så godkänt.

Slutligen hopp-apport. Första försöket missade hon på återhoppet, så det blev ett försök till och då gjorde hon det riktigt fint.

Bra hopp, gripande, återhopp, ingång.

Kanske inte så konstigt att Diesel inte är så sugen på det där med kamp just nu. Tänderna står lite än hit än dit. Sylen i underkäken satt i en liten tråd bara igår och idag är den borta. Snart så har nog de där tänderna som ska ut ramlat och vi kan lägga förnyad energi på att förbättra kampen. Men det viktigaste är ju att vi har någon belöningsform som han uppskattar och han gillar att jaga efter leksak.

Det var allt för den här gången. Tack till Ina, Inger och Mona för en bra träning. Det är alltid trevligt att träffas och träna ihop! Mona hade något supergott träningsgodis som Diesel fick smaka av. Han dreglade monstersträngar efteråt. Så när vi på hemvägen stannade för att köpa ett kort koppel som behövs till monsterna ska börja på dagis i veckan som kommer så fanns det godiset att köpa, så då passade vi på. Får väl se vad Vessla säger om det också.

3 kommentarer:

 1. Vad synd att kameran fick göra platsliggning. Hade ingen tanke på den. Jätteroligt att träffas igen. Det kändes jättebra med alla tipsen,när jag körde hem.
  Kram Inger&Lycka

  SvaraRadera
 2. Förlåt att kameran inte kom fram på er. Älskar ju att få ser alla härliga kort efter våra träffar.
  Stort tack till er med. Både för hjälp och anpassning.
  Stor kram på er!

  SvaraRadera
 3. Åh, inte erat fel att kameran inte kom igång när jag och Diesel tränade. Det blev ju så hastigt påkommet, så det är sånt som händer. Tack för en bra träning! Det kändes väldigt nyttigt och jag tror att vi redan tagit något steg framåt. Hoppas att vi kan vara med nästa tillfälle också. Beror på vad som står på schemat då. Kram!

  SvaraRadera