måndag 1 april 2013

Hoffeträff Råhagen

I lördags bestämde vi att nu är det vår. Nu kom utemöblerna fram och vi satte oss och solade en liten stund. Under en varm fleecefilt och med Diesel i famnen så var det riktigt skönt i nästan flera minuter ;o) Sen frös rumpan. Men jag tror ändå att vi lyckades med vårt mål. Våren har nog anlänt.

För igår när vi hade hoffeträff på Råhagen så var det riktigt skönt väder. Solen sken, det var nästan vindstilla, åtminstone till en början och vi hade en helt underbar dag ute. Nästan 7 timmar spenderade vi ute, utan att frysa! Vi började på lydnadsplan och först ut var Ina och Dixi. Så här glad blev Dixi för det!

Sitt kvar...

... hopp. Funkade toppenbra!

Och trampa på en target efter hoppet var heller inga problem. Flänger runt så både päls och öron står upp.Lite kampbelöning och funderingar under tiden.

Diesel fick träna på att sitta uppbunden vid sidan av planen, medan vi andra tränade. Han är faktiskt riktigt duktig!

Men så klart fick han också vara med och träna.

Lite inkallningar jobbade vi på.

Tennisbollslek.

Matte, vad ska vi göra nu?

Ska jag gå fint och hålla kontakt med dig?

Nej, vi gjorde inkallningen något steg svårare, för att springa från Husse mellan lite folk till Matte, det var för enkelt. Så nu hade Ina godis i handen som Diesel ville ta, medan Matte kallade in honom.

Gissa om Matte var nöjd när han kom! Ett försök fick han inte bara nosa på godisarna hos Ina utan även äta någon bit, men han kom ändå, visserligen efter ett extra tugg på Inas fingrar för att se om de ändå inte skulle släppa ifrån sig någon godisbit.

Husse använde handsken till belöning.

Och den lille djävulen kom nästan fram ;o)

Så var det Inger och Lyckas tur.

Fria följet ser så himla fint ut. Hoppas att ni kan lyckas med att få linförigheten lika bra.

Men om man verkligen ska få ordning på både fritt följ och linförighet måste man veta hur man ska gå och sätta fötterna. Alltid lika nyttigt att träna på det.

Så var det Husse och Vesslas tur. Vessla var lite loj när hon gick in på planen. Gääääsp.

Tungapporten gick väl sådär. Hon hämtade den, men ville inte sätta sig fot med den.

Hopp över hinder, hoppa gjorde hon, men snett sättande.

Men fin hoppteknik.

Men nu tröttnade Husse och det blev time-out.

Sen var det dags att väcka fröken, eller knocka henne?

Äh, jag tar en tugga tillbaka så är det jämt sen.

Lite tokig blev hon i alla fall.
 Hopp och studs.

Nytt försök och nu fritt följ. Då var hon med.

Många ögon på varandra när vi tränar ihop.

Ibland blir vi förföljda.


Diesel fick träna med vakande ögon framför.

Vid sidan.

Och bakom ;o) Han skötte sig riktigt bra. Husse sa att han skötte sig nästan för bra ;o)

Tränade även på lite lek, och byta leksak. Med två likadana i varsin hand. Här får vi jobba på lite mer.


Mattes fina fina kille! Han är himla härlig.

Emellanåt behöver man ta en paus och fundera lite.

Lycka inför inkallning.

På Vesslas andra pass var hon mycket piggare. Husse körde framåtsändande genom grupp. Laddad och fokuserad Vessla.

Belöningen är på väg!

Efter några skick till gruppen och några saktagående från gruppen testades att sätta ihop. De ställde upp, skickade och i höjd med gruppen ungefär byter Vessla automatiskt tempo och fortsätter långsammare att gå rakt fram. Det var så häftigt att se!

Jobbade lite mer på fritt följ och Ina klickade när Vessla hade bra fokus, attityd och hängde med i svängarna.

Då jobbade Vessla också jättefint.

Efter lite lunch och smarrig kladdkaka, tack Ina, så gick vi ut i skogen. Där trampade vi upp en uppletande ruta. Lillgrabben var med och vallade rutan. Sen la vi varsitt spår innan vi körde uppletande. Lycka fick testa för första gången och Ina la ut ett föremål åt henne.

Här har Lycka och Inger hittat föremålet och kampar med det in till stigen.

Dixi fick låna föremål av Vessla att köra med. Det var lite ovant och något av föremålen hamnade väldigt svårt. Men Dixi löste det bra och fick med sig 2 föremål in. Dock ville hon inte gärna jobba sig ut på djupet i rutan.

Vessla fick först en omgång med Dixis föremål utlagda. Hon kämpade och kämpade och var längst ute i rutan och jobbade hur länge som helst. Hon fick nog upp doften på något av föremålen, men fixade inte att ta med dem in. Så fick hon vila lite och Diesel fick chansen. Ina tog med sig ett föremål en bit ut i rutan, släppte det medan Diesel fick se på och sen gick hon tillbaka till baslinjen. Då fick Diesel springa ut i rutan och leta. Han var jätteduktig, och smått galen.

3 gånger fick han föremål utlagt och han sprang ut och hämtade duktigt varje gång. De sista två gångerna låg föremålet gömt så att han inte fick se var de hamnat, men han slog på nosen och jobbade in det. Så duktig!

Innan Vessla fick köra ett andra försök togs ett nytt föremål från Inas kasse med grejer och Vessla fick se det tappas framför henne och få belöning för att plocka upp det. Så fick hon chansen igen att springa ut i rutan. Och den här gången lyckades hon få in 1 av föremålen. Sen fick hon hjälp med att Ina gick ut i rutan i närheten av ett andra föremål och så fick Vessla in det också. Skönt att hon kunde få belöning för att hon jobbar sig hela vägen ut i rutan.

Innan vi åkte hemåt gick vi våra spår. De äldre hundarna gjorde riktigt bra jobb, men Diesel hade det lite svårt i sitt spår. Den del han spårade bäst var efter slutet, då det inte fanns något störande godis i spåret. Att det sen låg ben från en älg i skogen kanske störde lite också. Strax innan Vessla och Husse kom tillbaka kom Ina och Dixi ut från skogen. Spåret hade gått ganska bra, men inte upptaget, då Dixi valsat in i Vesslas spår. Och sen hade de ju tappat kopplet någonstans i skogen. Även Vessla hade lite problem med upptaget, men hon löste sitt spår bra. En extra lov, men hon plockade in samtliga pinnar och så fick de med sig ett extra koppel in från skogen. ;o) Det blev en riktigt trevlig träff. Tack till samtliga! Vi hade verkligen skoj och det var riktigt nyttigt! Tack också för att alla hjälpte till och tog foton under dagen.

6 kommentarer:

 1. Tack själva,det var så trevligt att träffas och få så mycket gjort.Jag ser verkligen konsentrerad ut när jag går själv, men det var bra så man tänker till. Vi får träffas snart igen.kram Inger&Lycka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt trevligt! Vi fick verkligen mycket gjort och det kändes som att det gick så himla bra. En perfekt träningsdag helt enkelt. Hoppas verkligen att vi snart får till en ny träff!
   KRAM!

   Radera
 2. Ni fick en trevlig dag, hoppas på bättre tur framöver :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas att vi kan få till det så att du också kan vara med nästa gång!

   Radera
 3. Sicka härliga bilder. Å Ja får samma goa känsla i kroppen när jag läser och tittar på bilderna igen och igen :)
  Tack igen!

  SvaraRadera
 4. Samma känsla här Ina. Det var verkligen toppen! Hoppas att vi snart kan träffas igen!

  SvaraRadera