onsdag 6 februari 2013

Ett litet hop-plock

Hittade en bild som Patricia tog medan vi tränade i lokalen på Åskväders. Söta grabben åker i famnen. 

En liten film ifrån i måndags, då Husse var hemma några timmar med valpen. En PET-flaska introducerades och det blev fart på Diesel.

 Igår kväll satt Panda i Mattes knä och Diesel låg bredvid. De börjar bekanta sig mer och mer med varandra.

Panda är väldigt spännande tycker Diesel.

Får man tugga på honom? Nja, inte helt ok. Utomhus är de riktigt söta tillsammans. Panda kommer fram och stryker sig runt oss. Matte brukar sätta sig på huk och se till att Diesel håller sig lugn och då tycker Panda att det är helt ok.

Är det meningen att man ska ligga så här? Känns som att det är en pojkhundsgrej?

Idag blev det en del lek, både ute och inne. Vessla går i koppel och Diesel får gå lös för det mesta när vi går tillsammans.


Dragkamp har varit lite svårt mellan Vessla och Diesel. Vessla säger tydligt att hon ÄGER föremålet, och Diesel piper iväg. Men idag så lyckades de kampa några sekunder i taget. 

Vi fortsätter och lär känna varandra. Det mesta går bra. Ibland blir det lite överslag, med lite väl mycket tugg ifrån grabben, men det är ju bara väntat. För det mesta går det bra mellan Diesel och Vessla, men ibland tokar det till sig lite. Det är inte helt lätt att gå ut och gå med 2, när man är van att bara hålla i ett koppel. De trasslar och byter sida mest hela tiden, eller ska jag vara helt ärlig så är det Diesel som trasslar och byter sida, Vessla hon går där hon ska och försöker undvika att trampa på lillkillen som försöker gå antingen under hennes fötter, eller under Mattes fötter ;o) 

De bjuder på en del skratt. Diesel och Vessla lekte med en lite kort dragkampsleksak. Så sa Vessla, den är min. Då lämnade Diesel platsen direkt. Gick till Vesslas fåtölj och försökte med alla krafter att hoppa upp i den. Fåtöljen ÄR Vesslas och det visar hon oftast tydligt. När Vessla nu gick för att köra bort Diesel från fåtöljen smet han förbi henne och tog leksaken. Så han är smart. 

Vi har börjat med lite träning. Än så länge tar vi det ganska lugnt på den fronten. Men utrustad med godis i en hand började vi jobba på att inte bara bita i godishanden, utan att så fort han slutade bita fick han belöning. Vi kom så långt att nu tar han kontakt och så får han godisbit. Det börjar lossna lite. Inkallning tränas vid nästa varje promenad, och funkar för det mesta bra. Ibland med lite tidsfördröjning. På kvällen blev det ett extra träningspass, då Diesel och Vessla fick gå lösa ute en sväng. Passade på att träna inkallning med Diesel och Husse med Vessla. Nyttig träning för bägge hundarna och bägge lystrade riktigt fint! Nu får Diesel snällt krypa ner i valphagen och vila i biabädden, för nu tänker Husse och Matte titta på lite fotboll. 

2 kommentarer:

  1. Titta fotboll, jag som trodde ni var slut o skulle krypa ner i sängen jag ;-)
    Ser ut som det går toppen me Panda, skönt.
    ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. Att ligga på det där viset är nog mer en g-kraftskullsstil än en pojkhundsgrej. Grappa ligger likadant. :-)

    kram från Grappa m familj

    SvaraRadera