fredag 1 februari 2013

Första riktiga utflykten med Diesel

Idag var Matte äntligen pigg nog för första riktiga utflykten med Diesel. Linda och Pontiac var snälla och ville ha med oss ut på en tur. Först åkte vi till Huveröds, där vi testade vågen. 8.5 kg, så Diesel har gått upp lite sen sist. Tror att han blivit lite smalare sen han flyttade hem. Diesel nosade på (nästan) alla matsäckarna som fanns i butiken. Han var nog hungrig trots att han nyss ätit lunch. Sen fick han hälsa på en av killarna som jobbade där. Det var poppis. Blev lite skrämd av en pallyftare, men kunde ta sig förbi den när Linda och Pontiac och Matte gått förbi den. Spanade en del på alla leksaker och alla godsaker. Där var han så duktig. När han nosade upp något han ville ha satte han sig ner på baken och jag kunde belöna honom med en godbit. 

Så fortsatte sedan turen till en 4-H gård i Tuve. I bilen hann Diesel somna en liten stund och återfå lite krafter. Sen gick vi ut och kikade på getter. De var väl så där intressanta. Han tittade lite lugnt på dem, de kom fram för att hälsa lite, och sen gick de igen. 


Hönsen var lite mer intressanta. Diesel satte sig ner och kikade på dem.

Är jag duktig nu, Matte?

Och han var verkligen jätteduktig. Skötte sig riktigt bra, förutom allt som skulle ätas upp. Han försökte med en sten som var ca 5x5 cm stor. Jag kan äta upp den sa han bara. Matte tänkte att den måste vara för stor för att han ska försöka. Men, ack vad hon bedrog sig. Det var bara att montera ut den ur munnen. En massa skit fick han i alla fall äta upp. När vi gick vidare från hönsen följde de efter oss, och Matte muttrade lite i mungipan att ger ni er på min valp, så ... men de höll sig på avstånd. Några ankor av någon sort struttade också omkring på gårdsplanen. Slutligen gick vi bort mot hästarna, men de var inte alls nyfikna på oss. Diesel ramlade ner i ett dike, och doppade tassarna i vattnet. Men det verkade inte bekomma honom alls.

Så innan vi hoppade in i bilen så fick Diesel och Pontiac posera lite för kameran. Diesel tittar beundrande på Pontiac.

Man kanske får pussa lite på honom?

Till slut så hann man med att knäppa en bild när de satt ner bägge två. Sötnosar!

Ett stort tack till Linda och Pontiac som gjorde den här utflykten möjlig! Det var riktigt skoj! Tack även för fotografier. Ungefär hälften av bilderna i det här inlägget har Linda tagit. När vi åkte hem från 4-H gården slocknade Diesel ordentligt i bilen. Uj, vad trött han var ;o) Väl hemma tog det dock en stund innan han kom till ro, men slutligen somnade han och Matte och Vessla kunde äntligen få en vuxenhundspromenad tillsammans. Det var trevligt tyckte bägge. När vi kom hem sov Diesel fortfarande. Underbart!

1 kommentar:

  1. Sanna med Kax och Kira1 februari 2013 kl. 22:15

    Härlig uppdatering och härligt med en ny familjemedlem <3

    SvaraRadera