fredag 22 februari 2013

Kvällsträning på Åskväders

Precis som planerat så blev det ett träningspass på Åskväders på kvällen. Diesel fick testa lite olika saker. Vi började med att leka oss runt mer eller mindre hela salen. Då var han kampglad och go. Sen plockade vi fram klickern och lite godis. Och pallen fick komma fram. Här sitter Diesel och väntar på att Matte ska bli färdig med alla förberedelser.

Linda och Pontiac tränade också på pallen. Stackars Pontiac blev påflugen av en annan hund häromkvällen och fick en tand avslagen. Så nu blir det operation och smärtstillande.

Ni som hade tänkt tävla och var redo för det. Attans så surt! Men Linda ser nöjd och glad ut ändå. Undra om det hjälpte att hon fick en cola light, lite choklad, chips och glass som tröst?

Nu har Matte fått ordning på sakerna och Diesel börjar förstå att man ska ställa sig med framtassarna på pallen. Han följer även efter och flyttar bakbenen om man flyttar sig runt pallen. 

Testade även bebisapportbocken idag igen. Första gången man tar fram den tar han den jättebra. Så får han godisbelöning och sen vill han inte alls. Fast om man kastar iväg den så springer han efter och kan gripa den ibland.

Vessla och Husse var så klart också med och tränade. Lite till och från på energi-nivån på Vessla idag. Vi insåg att det gick att få henne att springa fort ut till rutan när det stod en snusdosa med godis framför rutan. Då sprang hon så att det dundrade i golvet! Husse håller just nu på och redigerar någon videosnutt från dagens träning som kommer upp här om ett tag.

Vi hade en bra träning ikväll. Diesel var lite sur i slutet av passet när Matte tyckte att nu var det dags att vila en stund. Men det känns väldigt tråkigt att vi inte kommer att få träna med Linda och Pontiac på flera veckors tid! Pontiac, hoppas att du snabbt återhämtar dig från operationen önskar vi alla.

2 kommentarer:

  1. Så himla trist! :-( Hoppas Pontiac repar sig fort och ja en olycka kan ju hända får hoppas att det var olycka o inte en ägare som inte brydde sig :-(

    Vädret idag ser ju toppen ut än så länge, vinden skulle avta sa dom, den lilla som e. Visseligen -8 nu men solen e på väg upp och ja det blir nog en toppen dag! <3
    Hörs nog om en stund
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Så tråkigt å höra :( Hoppas han repar sig snabbt och bra!
    Kram

    SvaraRadera