lördag 23 februari 2008

Valpkurs

Äntligen dags för hundkurs igen. Det var väldigt tomt förra helgen, när det var sportlovsuppehåll. Idag var vi på ett nytt område som var lite torrare än hundplanen. Och så hade vi lite mer utrymme för att träna med "lösa" hundar. Ja, hundarna fick gå med sele och långlina släpande efter sig. Detta för att kunna träna Nej, Hit, Stanna på avstånd, samt att kunna lära hunden att hålla sig inom ett visst avstånd. Genom att ha långlina på hunden så kan man träna som om hunden vore lös, men man har ändå kontroll och kan stampa på linan, eller rycka till i linan om hunden får för sig att den inte ska lyda.

Vi började på en grusplan med träningen, för att få lite kontroll på tekniken först. Vessla tyckte att det var jätteroligt att ha en lina släpande efter sig. Den måste man ju tugga på. Massor! Det hela slutade med att en tand flög ut ur käften på henne och hon blödde som bara den. Vi trodde ett tag att hon bitit sig i tungan. Som tur va, så var det ju bara en mjölktand som flög ut. Tyvärr inte en av sylarna dock. (Just det, glömde att berätta att hon tappade en av sylarna när vi var i Örebro. Hon lekte med Basti och sen kom hon och var lite tandlösare!!!)

Vi tränade även på kontroll på hunden under störningar av andra hundar och vid hundmöten. Under tiden som vi tränade så gick det faktiskt en hoffe förbi! Men eftersom vi var upptagna med kursen så kunde vi inte rusa iväg och kolla vem det var. Det blev några få bilder från dagen.


Vi avslutade med en liten samling då vi tränade passivitet. Vi stod i en ring och hade hundarna sittande jämte oss. Sen gick några av förarna runt och matade Goliat med godis, för att han ska tycka att människor är trevliga, och samtidigt gick de ju förbi oss andra som då hade möjlighet att träna på att hundarna ska sitta kvar även om det går någon förbi nära framför. Vessla var jätteduktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar