lördag 2 februari 2008

Valpkurs 2:a träffen

Då var det äntligen dags för andra träffen på valpkursen. Det kändes på något sätt som att det var evigheter sen sist. Och det kändes även som om Vessla hade blivit ordentligt mycket större. Förra gången åt hon väl fortfarande valpfoder och nu käkar hon ju juniormat ;o). Idag sken solen till och från och det var ganska blåsigt, men så många gånger bättre än förra gången! Kameran fick följa med och "några" bilder blev det. Vi började med att sätta oss i en ring och bilda en basstation. Här hade vi genomgångar och man kunde gå och sätta sig en stund om man behövde vila. På de två första korten kommer de minsta deltagarna i kursen, först en dvärgpudel och sen chihuahuan Goliat.


Vad håller våran instruktör Ninna på med egentligen. Finns det något spännande i den där stocken egentligen? Det verkar som om hundarna tycker det i alla fall. På nedersta bilden syns Peppe, som noggrant söker igenom stocken. Det här handlade alltså om att gömma godis och låta hunden leta efter det.

En akita är med på kursen.

En soft-coated terrier (om jag nu inte har helt fel, det där med hundraser är inte så lätt).

Nedan övar alla på godissök. Leta godis! Bra, duktig tjej! Det är ganska tätt mellan hundarna.

Det är inte lätt att vara liten. Goliat kämpar på och söker godis ovanpå stocken.

Vessla vill så gärna komma fram till våran instruktör. Titta bara på spänningen i kopplet!!! (Vessla försvarar sig med att säga att hon har ju massvis med godsaker och andra spännande prylar som man kan tugga på!)

Husse och Vessla tränar på. Här ser hon helt vild ut och kampar om kongen.

Vi tränade mycket på kontakt, följsamhet och inkallning. Här fick Matte träna ett pass med Vessla också. Man blir så himla glad när hon är så uppmärksam som hon är på träningsplan.

Vessla passar på att ta ut stegen ordentligt! Kan det vara en inkallning, eller tjuvtränar vi inför ringen??


Instruktören är verkligen rolig.

Här står vi i en ganska tät ring för att träna passivitet. Goliats Matte fick gå ett varv och hälsa på alla hussar och mattar. Goliat tycker att folk är lite otrevliga, så den här övningen var till för att han ska bli lite nyfiken på människorna och samtidigt inse att alla inte kräver att få hälsa och pilla på honom.

Som avslutning på dagens träning så fick valparna leka lösa en stund. Först skulle de dock sitta ner och vänta på ett varsågod innan de fick springa runt och toka sig en stund. Planen var att de skulle leka två och två, men hundarna höll inte riktigt med om det. På första bilden syns en klockren inkallning.

Vi bestämde oss slutligen för att Vessla också skulle få leka en liten stund. Hon och Aussien Tella fick busa en stund. Vessla valde själv ut henne och tyckte att det var en lämplig lekkamrat. De lekte snällt med varandra. Inte ett enda morr. Och de kunde även slappna av en liten stund och nosa på nån fläck innan de återigen busade loss en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar