onsdag 30 januari 2008

Tandborstning, kattjakt och ståträning

Ja, kanske inte just i den ordningen. Men morgonen började med kattjakt under sängen. När Husse gick till jobbet så kom Panda in. Han krävde att få komma in i sovrummet och Vessla och han började jaga varandra. Katten har kommit på att om man kryper in under sängen så är det svårare för Vessla att jaga honom. Men hon försöker ju i alla fall. Här ligger man i sängen och hoppas på att få sova till klockan åtta, men si det gick ju inte alls. Efter ett tag så hör jag hur Vessla börjar bita i kompostgallret, så jag säger till henne, men det slutar inte låta helt i alla fall, utan det visar sig att Panda börjar härma Vessla och tuggar på gallret han med!

Det hela slutade med att Vessla fick i sig så mycket kattpäls att hon kräktes. Så var den morgonen fullgjord. ;o) Nåja efter frukost och morgonprommis och lite mera lek med katten så fick jag slutligen sova en liten stund till. Då låg Vessla jämte sängen och sov hon med. Just det, höll på att glömma att skriva, idag humpade hon katten! Det såg lite lagom fånigt ut. Stackars katt ligger på golvet och Vessla kommer och ställer sig över henne och börjar jucka.

På förmiddagen tränade vi på ståträning. Hon blir bättre och bättre. Det går att ställa upp henne och sen flytta sig runt henne och hon står still. Jag börjar även ibland att flytta lite på hennes tassar, men jag bryr mig inte så mycket om att hon ska stå perfekt. Det viktigaste är väl ändå att hon kan stå stilla en liten stund först och främst. Jag brukar även ibland ställa henne precis innan maten. Då ställer jag upp henne i vardagsrummet, och sen går jag ifrån henne ut i köket och så får hon komma på ett varsågod. Hon står kvar duktigt.

Vi har även börjat träna på tandborstning idag. Nu när de nya gaddarna börjar dyka upp så kan det ju vara bra att kunna borsta dem. Vessla har dock varit ganska svår när det gäller att pilla henne i munnen och jag har därför velat vänta lite med att börja borsta tänderna. Men det gick över förväntan. Vessla fick sitta och så tog jag en godisbit och la framför henne. Sen borstade jag lite och så fort hon var lugn och inte tuggade på tandborsten så fick hon belöningen. Jag upprepade ett par gånger på olika ställen i munnen och det gick hyfsat bra. När det gäller att titta på tänderna så går det bra att lyfta mungiporna och titta på tänderna utan några större problem, däremot så gillar hon inte alls att öppna munnen. Så det är den biten som vi får fokusera mera på.

3 kommentarer:

  1. Hej Pia...

    Hm, låter som om att katt och hund kommer överrens eller hur man nu ska utrycka sig...men lite fel blev det väl...mycket konstigt ska man vara med om...;)
    Tandborstning har vi inte provat...vi måste ägna oss åt hennes tassar...för hon är väldigt rädd om dom...när man ska klippa klorna på henne så låter hon som om man gör henne jätteilla...å då har man inte ens hunnit närmat sig med klosaxen...hon försöker nog ta kontrollen lite där tror jag...men jag biter ihop och visar att nu gör vi det här lungt och försiktigt...Lycka till med Katt och hund jakterna...;)Kramar...//Sandra och syster...

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja, nu är jag otroligt lättad. Förhoppningsvis går det över snabbt med hjälp av rimadylen så Vilse kan få rusa igen.

    Ja, jag hörde det skulle bli oväder igen. Kan vi inte få riktig vinter istället?!

    Tack för era snälla ord i min blogg! Ni är så rara!
    Sköt om er! Kramar

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Så har vi orkat med några dagars skitväder igen och det verkar hålla på några till. Hoppas att det är lä där ni har eran valpkurs.

    Ser fram mot en uppdatering om hur den var

    Ha en bra fredag

    SvaraRadera