söndag 13 januari 2008

Vesslas och årets första hoffeträff

I morse bar det av till Kungälvs brukshundsklubb. Vi skulle på en liten inofficiell hoffeträff. Och för en gångs skull så visade sig faktiskt solen. Så vädret var ganska skönt. Lite blåsigt om man ska klaga och väldans blött på planen, men vi hittade ett hörn som var lite torrare. Tyvärr så är vi uruselt dåliga på namn, så det blir många bilder, och något namn här och där. Man är väl för upptagen med att titta på de härliga hundarna för att lägga namn på minnet. Vi började med lite kontakt träning genom att gå i serpentiner runt varandra, först i koppel och därefter med lös hund. Underbart att se kontakten mellan hund och förare.

Baxi med Anna.


Till och med Vessla fick vara med och träna och Husse och hon jobbade bra med kontakten. Hon följde med bättre än vad vi trodde att hon skulle göra.

Bärsärks Axel med Marie.

Mixa med Patricia.

Bärsärks Diesel med Carolina.

Många hundar i omlopp var det.

Fin kontakt mellan Baxi och Anna.

En BC, Nikita var även med som lite avbrott från alla hoffar. Jeanette heter Matte.

Mixa tränade hopp, först hoppar hon över hindret, sen inväntar hon (med ett litet flin på läpparna, säg något då...) att Matte Patricia säger att "sätt en tass på targeten då", och då kommer tassen, sen blir det belöning med kong. Riktigt duktig och snygg.



Sen dök även en gammal bekant upp. Johanna med Mythos. Åh, vad han har vuxit till sig. Vilken kille han har blivit. 48 kg vägde han nu, och det passade honom väldigt bra. Tyvärr var han skadad för tillfället och fick inte vara med och träna. Stackars grabben, med all den energin och så måste man bara vara stilla. Inte lätt!

En blond kille, Yambo, kom förbi framåt slutet, med Matte Eva.

Ibland måste man passa på och gömma sig lite mellan Husses ben. Vessla står så nöjd så och spanar lite på de andra hundarna.

Bärsärks Axel spanade in Vessla och tyckte att det var ju en söt valp. Måste bara gå fram och hälsa lite. Nedan följer även några bilder på bara Axel.




Baxi står uppställd, och tittar med längtansfulla ögon efter Matte Anna. Här syns även hur lerigt och blött det var på planen.

Mixa med Anna.

Och så en huvudbild på Mythos.

Vessla var slutligen ganska trött och var väldigt snäll när hon fick följa med in i klubbstugan för en fika. Alla var mäkta imponerade på att hon låg så tyst och snällt, tills dess att vi avslöjade att hon faktiskt var mutad med ett grisöra... tihi.

Väl hemkomna så har Vessla legat och sovit i köket. Hon måste ju hålla koll på om hennes mat ska serveras snart eller inte. Och nu efter att hon ätit så ligger hon i soffan och småsnarkar lite. En utslagen hoffe. Det har varit en väldigt trevlig dag, och vi vill speciellt rikta ett tack till Patricia för att ha organiserat det hela. TACK! Tack också för hjälp med namn på mattar och hundar. Nästa träff blir om två veckor ser det ut. Vi längtar redan.

2 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig dag, du var snabbare än mig med att uppdatera..... hoppas att ni tyckte det gav Vessla och er lite bra träning.

    Tänkte ringa o ändra lite namn på korten bara... inte lätt med många nya hundar*ler*

    Kram Patricia

    SvaraRadera
  2. Men vilken dag ni verkar ha haft! :) Kan förstå att lilltjejen är trött!
    Nu finns lite bilder på mamma Ida, Janco, Speed, Gnista & "låne-valpen"... http://hem.bredband.net/hoffa/anna/album/index.html
    Bilderna är lite mörka men det är lite ont om dagsljus här i norr... ;)

    Kram på er!
    Anna & jyckarna

    SvaraRadera