tisdag 1 januari 2008

Årets första inlägg

Så var vi då hemma igen, och ett nytt år har börjat. I år har vi tänkt att lära oss rumsrenhet, lyssna på Husse och Matte, ta bort tuggande och bitande på allt, förhoppningsvis gå i koppel utan tokryck, och inte äta på allt utomhus. Det var nog det som vi kom på nu i alla fall.

Nyårsnatten var lugn och Vessla sov genom tolvslaget. Panda var dock vaken och tittade på lite fyrverkerier i min famn. Det var mest långt borta (1 km eller mer) som folk sköt upp fyrverkerier, så han höll sig lugn. Ungefär kvart över tolv så tog jag ut Vessla för en nattkissning och det kom ett par raketer ganska nära, men hon reagerade inte alls på dem. Skönt att de bägge två klarade nyårsafton så opåverkade.

Vessla klarade nästan hela helgen utan olyckor inomhus, men så idag, när vi höll på att packa ihop och var lite ouppmärksamma så smet hon in i vardagsrummet och kissade på en matta. Men för övrigt så har det gått över förväntan. Hon har återigen varit ganska snäll, vild och bitig/tuggig förvisso, men ganska snäll. Husses mamma undrade vid ett tillfälle varför vi vaktade så på Vessla och tyckte att vi skulle låta henne gå lite mer på egen hand. Vessla visade på en gång varför vi vaktar över henne, för när Husse släppte taget så gick hon rakt fram till soffan och plockade till sig en stickning, som hon ville tugga på. När Husse tagit tillbaka den så flög hon fram till julgranen och plockade en julgranskula. Sen förstod hon varför vi höll koll på henne noga...

Idag blev hon lite skrämd av Husses pappa. Han var ute och bar in ved (i blå overall) när hon och jag kom ut för en kisspaus och då blev hon lite skeptisk. Hon stannade och hukade sig lite, men när han lockade lite på henne kom hon fram och så passade de på att busa och hon fick tugga lite extra nu när han hade oömma kläder på sig. Han hade till och med handskar så hon fick tugga av sig ordentligt. Skönt att hon släpper saker som skrämmer henne, så snabbt. Hoppas att hon fortsätter på det sättet.

Nu önskar vi alla en god fortsättning på det nya året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar