lördag 12 januari 2008

Lite shopping på rean

Det är knappt att man törs skriva det, men det känns som om Vessla börjar lugna ner sig lite, bli lite mer hanterbar. Det lär man väl få äta upp inom ett par minuter. Idag har vi slutligen hunnit gå lite på rean. Både Husse och jag shoppade loss lite. Köper man kläder ungefär 1 gång per år så får man väl passa på. Sen är det ju trevligt att handla på rea, man kommer hem med en bunt kläder och det känns inte så farligt i plånboken ändå. Jag kom hem med 5 plagg och det gick bara en 500-lapp. Det känns bra!

Vessla fick följa med och sitta ganska mycket i bilen. Men hon fick självklart följa med in i djurbutiken. Väl därinne ville hon verkligen ha tag på något gott att äta. Direkt när man kommer in i butiken så ligger avdelningen med hundsnacks, och eftersom vi var på jakt efter fler grisöron så blev det en tur nära snacksen. Trodde nästan att hon skulle börja dregla... Efter att ha fått hälsa på några personer inne i butiken, bland annat två smågrabbar som kom fram och undrade vad hon hette och frågade om de fick hälsa. De kunde inte tro att hon bara var 3 månader, hon var för stor för det. Tihi. Vi passade på att väga henne i butiken och nu är hon uppe på 14.2 kg. Vi köpte även två stycken likadana kongbollar med snöre. Tyvärr hittade vi inte riktigt den modellen som vi ville, men Vessla verkade ganska nöjd med dem när vi kom hem. Vi hoppas på att kunna träna upp hennes vilja att komma till en för lite dragkamp och byta leksak genom att jobba med två likadana.

Därefter bar det iväg till resten av affärerna. Eftersom vi inte har någon hundbur till henne så stannar en av oss kvar och passar henne, medan den andra får springa ett varv i butiker och sen byter vi efter en stund. Eftersom det var regnigt så blev det en stund då jag och Vessla satt i bilen, under tiden som Husse sprang i affärer. Då fick Vessla roa sig med ett grisöra. Hon var mycket nöjd. Idag blev det en tur på över 4 timmar, vilket är väldigt ovanligt för oss. Vi hade som tur väl va, tagit med oss mat till Vessla, så hon fick äta bland en liten trädsamling precis jämte köpcentrat. Sen fick hon en liten prommenad efter maten. Sen var det min tur att gå en sväng i affärer, och som tur var så slutade det regna så Husse kunde ta ut Vessla för lite miljö/social-träning. De traskade runt utanför en massa butiker och övade på passivitet och att inte få hälsa på alla människor. Sen var hon trött och slocknade i bilen lagom tills dess att det återigen var min tur. Fast jag var ganska nöjd, för jag somnade en stund jag me...

Nu har vi nyss varit ute på en promenad. Flexikoppel känns väldigt bra. Det innebär i alla fall att Vessla inte får lära sig att dra i koppel. Vi belönar henne mycket med godis när hon går nära, så på så sätt försöker vi lära in att det är där vi vill att hon ska gå, men samtidigt så får hon ju möjlighet att röja lite och röra på benen lite extra. När vi kom ut på en grusväg så fick Vessla gå lös och även då skötte hon sig bra. Hon gruffade visserligen en del på oss, men hon höll sig nära och kom faktiskt på inkallning! Tur att hon inte hann upptäcka människan som kom joggandes innan vi hade fått in henne. Hemma igen så somnade hon i biabädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar