måndag 28 januari 2008

16 veckor

Vessla har hunnit bli 16 veckor, och några nya bilder kommer här. Vi var förbi djuraffären idag och vägde henne och kan rapportera 17.4 stolta kilon. Vi tränar nu kontakt, varsågod, sitt, sitt stanna kvar, ligg, stå, stå fint, gå fint, targetträning, tass tydligen (precis nu började husse träna det), följsamhet, lystring, låt bli, puss, rulla runt, lite apport. Vi tränar mycket med klicker och försöker jobba fram viljan att träna. Därför tränar vi ganska ofta och försöker hålla det till korta pass för att öka hennes intresse för att träna. Svårt att sluta träna i tid dock. Det som vi finner svårt är att ta bort handkommando på läggandet. Men vi jobbar vidare på det.

4 kommentarer:

  1. Hej Pia...
    Stilig liten dam...eller liten och liten, liten blir stor...
    Undra hur dom blir i tonåren dom kaxiga damerna...spännande och se..
    E hon fortfarande så att hon grufflar tebax vid tillsägelser...vinna är det ibland men det har blivit bättre...
    Ha de,

    Kramizar

    SvaraRadera
  2. Oj, lilla damen har gått om Vilse i viktklass. 17 kg exakt väger han idag. :)

    SvaraRadera
  3. Hej, läste just vad som hänt...stackars lilla gubben...och som om Ida inte har haft tillräckligt med Rista...Men det ska nog gå bra får vi hoppas...
    Idag har vi övat mer stå till utställningarna...och hon står faktiskt kvar...men hon e så fokuserad på godisbiten jag håller i handen, så det minsta jag spelar upp henne så tappar hon koncenrationen...men när vi väl ska ställa ut så har hon väl glömt allt....;)Ha de Gott..
    Kram..

    SvaraRadera
  4. Usch, nu har det gett med sig men inge kul att ha inte...:(

    Men nu verkar ha haft en jättehärlig hoffedag!!!!! Soliga och fina bilder och kul för Vessla att få avsluta dagen med lite hoffe-valp-lek. :)
    Det är ju så man har lust att åka si så där 100 mil för att få vara med... ;)

    Kram på er!

    SvaraRadera