måndag 24 mars 2008

Hoffeträff i Kungälv

Dags för hoffeträff igen. Fast igår när det började vräka ner snö, så misstänkte vi nästan att träffen skulle bli inställd, men efter rapporter från Kungälv på morgonen så beslutades att vi genomförde träffen i alla fall. Vi höll dock på att bli sena iväg. Panda kom in strax innan vi skulle åka och på magen och benen satt det rejäla snöbollar. Det var bara att stoppa honom i ett handfat med vatten och tina bort snön. Stackars gubben. Nog för att han accepterar att man badar honom, men att komma direkt utifrån och sen ner i ett varmt bad uppskattade han inte.



Men sen kunde vi i alla fall åka. Och det visade sig ganska snabbt att det var mindre snö i Kungälv än vad vi har här. Så det var ju skönt. Vädret var rätt ok, började dock blåsa mer och mer och det gjorde att det blev lite kallt. Vi började som vanligt med lite serpentiner. Det är skönt att väcka hundarna på ett lugnt sätt. Först ut var Nikita med Matte Jeanette.


Sen var det Vesslas tur och det var så ofokuserat idag att det blev två varv.


Sen fick Mixa och Patricia visa hur det skulle gå till.


Sen gick Yeros och Maria sitt varv.


Därefter blev det inkallning genom grupp. Gruppen var visserligen ganska liten, bara två hundar på ena sidan och en på andra. Men det blir ju lite träning i alla fall. Vi försökte först att Vessla skulle sitta kvar själv, hon brukar ju klara det bra. Men det var nog lite för mycket störningsmoment (snö), så slutligen fick jag hålla henne i halsbandet för att hon skulle sitta kvar.



Därefter sprang Nikita.


Sen Mixa


Och slutligen Yeros. Här hann jag till och med att fånga honom sittande!



Yeros fick en liten promenad med lill-matte Olivia.


Och så fick nykomlingen i gänget komma ur bilen och visa upp sig. Jeanettes lilla Berner-Sennen, Zerina. En mycket söt och go tjej. Vilken valppäls!


Även Zerina fick lite serpentinträning. Det är ju nyttigt att börja när man är liten. Hon var 17 veckor nu.


Patricia och Mixa tränade lite klicker, och det slutade med att det blev en liten lektion i klickerträning. Vessla och jag fick visa lite grunder i klickerträning.

Johanna och Mythos var också med på träffen, men de tränade på uppletande.

Efter fikat gav alla andra upp och åkte hem. Men vi stannade kvar en liten stund till och tränade lite följsamhet med klicker. Vessla börjar bjuda till mer att komma in vid sidan och få klick + belöning.


Sen passade hon på att rejsa ett varv, men hon kom snyggt på inkallning i alla fall!

Även om det var lite kyligt och lite lite folk på träffen idag så var det ändå skönt att komma ut och träffas och träna lite. Det är alltid trevligt att umgås och så lite hundträning på det. Vi får hoppas att vädret blir bättre snart, så att vi lättare kan träffas. Kanske nån grillkväll framöver. Det vore mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar