söndag 16 mars 2008

Nosaktiviteter...

Idag skulle näsan användas. Vi gick ut en sväng i skogen för ett pass med leta-träning, med syfte att öka intresset för föremål och att hitta föremål med nosen och komma in med dem. Så det blev 4 små rutor med ett föremål gömt i varje ruta. I de första rutorna så använde vi klickern för att belöna att hon gjorde rätt när hon nosade över föremålet, men jag tror faktiskt att det mest störde Vessla. Hon visste vad som skulle göras och om vi klickade så avbröt hon ju sig. Så framåt de sista rutorna så lät vi bli klickern och då jobbade hon klart, tog upp föremålet och kom in med det.


Här har Vessla zoomat in sig på föremålet och är precis på väg att få tag på det och ta med sig det till Husse. Hög fin svansföring och bra noggranhet i jobbandet. Sen belöning hos Husse.



Därefter blev det ett pass med beteendebjudning och klicker. Det blev lite fler varianter på beteenden, men hon jobbar fortfarande mycket med huvudrörelser. Måste nog vänta ut henne lite längre för att få lite mer större rörelser. Vessla har ett favoritbeteende som hon bjuder ofta på. Eftersom vi har börjat inlärning av buga med klicker så är det ju en favorit, fast här ser hon ju mest ut som en gädda som ligger och lurar i vassen.


Sen blev det ju belöning med kastad godis och hon fångar väldigt många av dem nu. Så det gick ju snabbt att lära henne att fånga godis.


När vi höll på och dammsuga idag, så skulle Husse gå ut med lite skräp till förrådet och då passade Vessla på att smita ut, den lilla fulingen. Rymt har hon faktiskt inte gjort tidigare. Vi fick tag på henne i Alfons trädgård... Hon hade lyckats ta sig in dit, men hittade ingen väg ut igen. Så hon stod och småpep lite när vi lockade på henne. Slutligen fick Husse lyfta ut henne över staketet.

Just det, vi fick nyligen veta att vi kommit in på en klickerkurs för lydnadsettan på brukshundklubben här i stan. Så nu blir det mycket klickande. Ska bli väldigt spännande, fast det känns lite som om vi inte riktigt är redo för en sådan kurs än.

1 kommentar:

  1. Hejsan! Grattis till kritiken å priserna=) Alltid roligt! Hoppas ni mår bra allihopa.
    Herre gud va mycke ni har på gång för den lilla. När skulle denna klickerkursen för lkl 1 börja då?? Glöm inte att unghundstiden kan vara problematisk tid för ny inlärning, men det e ju rätt individuellt. Ni skulle iväg över påsk eller hur var det?! Om inte annat syns vi om några veckor=) Kram på er

    SvaraRadera