söndag 2 mars 2008

Lek med Nemo och lite spår

Det blev slutligen ganska fint väder idag. Så egentligen hade vi nog kunnat åka på hoffeträff, men det var så mycket andra saker som behövde tas om hand om under dagen. Så istället för träff med hoffar så blev det lek med Nemo. Vi möttes när vi var på väg ut på promenad och så tyckte vi att idag kunde de väl få leka av sig lite. Nemo är en korsning mellan labrador och Grand Danois (tror jag i alla fall). Första gångerna vi mötte honom så var han så stoooor! En riktig jätte. Men nu är de ju nästan lika stora, åtminstone höjdmässigt. Men Nemo väger nästan det dubbla! De lekte helt underbart med varandra. Även om Vessla skällde en del på Nemo när han ville tigga godis istället för att leka med henne. ;o) Vi hade ryggsäcken packad och skulle ut och spåra i skogen, så när Nemo och Vessla lekt i kanske 10 minuter så gick vi vidare...


... ut i skogen och la lite små spår åt Vessla. Det blev ett par godisspår till att börja med och sen gjorde vi en liten ruta 1x1m med en hopknuten strumpa som Vessla fick leta efter. Därefter blev det några minispår med strumpan som apport. Det kändes som att Vessla jobbar bättre efter hand och att det faktiskt gick bäst utan godis i spåret. När hon spontant fick följa spåret fram till rutan så gick hon som allra bäst.

På vägen hemåt passade jag på att fota Vessla lite till. Hon fick även träna på att ställa sig på bakbenen ;o)

På eftermiddagen blev det en sväng i lite affärer och Vessla fick ligga i bilen i typ en timme, men det gick riktigt bra. Hon låg lugnt och stilla och sov när vi kom tillbaka. Därefter bar det av till djurbutiker och då fick ju Vessla följa med in. Så nu har vi en ny fodersäck hemma. Vessla blev så nöjd så! Passade på att väga henne igen idag och nu var hon uppe på 22.2kg. Vi har även mätt höjden på henne och hon är ungefär 60 cm hög.

2 kommentarer:

  1. Hihi.. det e litte roligt. Vessla är 4mån(?) å mindi ca ett år äldre, men är endast två cm högre(knappt) och väger bara 4-4,5kg mer. De växer fort upp i sin vuxna storlek de små krabaterna. Bara lite kropp på kroppen som saknas*ler* Hoppas det går bra för er om en vecka! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken stor flicka hon blivit! Visst är det kul att jobba med dom när man ser att dom får tänka och sedan fattar vad man menar! Vilse är likadan, att det går bättre om han får hålla på ett tag. Hoppas det håller i sej så de blir riktiga arbetsmyror! :)

    SvaraRadera