torsdag 13 mars 2008

Teori klickerkurs

Så har då klickerkursen börjat. Det ska bli så spännande och roligt, tror jag. Idag har vi haft teoripass i den underbara klubbstugan ute vid havet. Vår instruktör, Karin, hade bägge sina hoffar med sig! Under teorin så var det egentligen inte mycket som var helt nytt, utan bara glömt ;o) Tyvärr är det ju svårare att implementera teorin, än att kunna den.

Vi fick även se lite hoffeaktion under passet. Gamle Laser fick visa att man faktiskt på ungefär 2 minuter kan lära sig att dra i ett skosnöre. Och han fick även visa lite target med tassen. Sen fick även Zac visa upp sina konster och han fick framför allt visa apportering genom att hålla i en penna.

Men jag tror att Vessla tyckte att det här var ett litet tråkigt pass. Hon fick ligga kvar i bilen under passet. Hade tyvärr ingen barnvakt idag och eftersom hon inte riktigt är tillräckligt tränad i att vara ensam hemma, så var det lugnare att ha henne i bilen. Väl hemma igen så körde vi ett miniträningspass. Vi har ju redan fått hemläxa. Vi ska klicka in hundarna tills på lördag, då vi börjar med den praktiska träningen.

Just det, höll ju nästan på att glömma att berätta att det var en "gammal" kändis på kursen. Carolina och Diesl ska vara med. För övrigt så var det en golden, en ridgeback, en flat, och en schäfer. Som väntat så har vi yngsta deltagaren.

2 kommentarer:

  1. Grattis till jättefina utställningsresultatet!
    Kul att ni börjat klickerkurs för Karin! Det var Karin som introducerade mig i klickerträningen för en massa år sen. Lycka till! Klickertänket är ett fantastiskt bra hjälpmedel i belöningsträning och när man tänker inlärning!

    Kram på er!
    anna & de "löpska hyndorna" (mycket hormoner här hemma nu!)

    SvaraRadera
  2. Åh! Så kul att ni börjat på klickerkurs! Jag vill också gå klickerkurs! Ni får dela med er av det ni lär er :)

    Kram Kram

    SvaraRadera