söndag 9 mars 2008

Valputställning Älvängen

Hemma efter första utställningen. Matte lyckades slutligen lugna sina nerver och kände sig knappt ens nervös när det väl var dags. Det var ett väldigt öppet ridhus och vinden och regnet blåste in, så det var väldigt kallt. Det var även elakt skräp på backen som nästan alla hundar var intresserade av. Vi mötte Bergenhovs Antos (Anton) på plats. På första bilden ligger han och laddar.

Anton var först in i ringen av hoffarna.


Sen var det Vesslas och min tur. Här har vi precis traskat in i ringen och ställt upp en första gång.

Domaren Seija Wahlström kom och hälsade på Vessla och tittade igenom henne. Det var en trevlig domare och Vessla passade till och med på att tugga lite på hennes jacka...

Sen fick vi springa lite i en cirkel och därefter fram och tillbaka. Vessla var såååå intresserad av det konstiga golvmaterialet att det var nästan omöjligt att få henne att gå framåt. Men några snygga steg fick vi nog till. Sen blev det uppställning framför domarbordet.

Och resultatet blev HP och BIR! Vi fick aldrig möta Anton i ringen dock. Och vi hann inte prata något med dem efteråt heller. Här kommer i alla fall kommentarerna som Vessla fick. Feminin tikvalp med bra attribut, feminint huvud med vackert uttryck. Vackra mörka ögon. Korrekt bett. Kunde ha aningen stramare läpp. Tillräcklig hals. Behöver mer tid att växa till. Bra överlinje. Rör sig bra. Trevligt temperament.

Och det innebar ju att vi skulle in i ringen ett varv till. Ytterligare en massa väntetid och det var jättekallt. Vessla började bli väldigt trött och somnade faktiskt en stund liggande mitt bland hundar och ungar och folk. Skönt att hon kan koppla av även när det är så stökigt runt omkring henne. Slutligen var det i alla fall dags att gå in i ringen igen och nu var det ungefär 10 hundar därinne. Trångt alltså. För min del kändes det som att hon rörde sig lite bättre i andra omgången, men hon var väldigt hoppig och tuggig. Några bilder blev det härifrån också.

Men nu blev vi oplacerade. Vi är dock väldigt nöjda med debuten, och glada att vi inte gick vidare, för i så fall hade vi nog alla haft förkylningar att vänta. Hoppas att vi klarar oss ifrån det. Efter tävlingen så var Vessla duktigt trött. Här kommer slutligen en bild på Vessla med rosetterna.

5 kommentarer:

  1. Ridhus är ruggigt råa ställen och man blir genomkall hur fort som helst. GRATTIS till den fina kritiken, det var väl inte så farligt *ler*

    Träna i regn och blåst för att fika i samma väder och sen betala massa bensinpengar för det, det är väl ingen hit. Men regnet måste väl ta slut nån gång. På det viset är Kungälv ingen bra klubb.

    Nu skall jag spana om Vesslas syskon uppdaterat deras utställnignar

    Ni ville inte vara med på Karin dagen va´? Bara så jag inte missat er?
    Ha en bra kväll

    SvaraRadera
  2. Hej hopp från en studsande Vinna...:)
    Grattis till BIR:et...
    Och kritiken var inte fy skam...
    Har uppdaterat från Rättvik...
    Verkligen jättekul och träffa alla syskon...men tro det eller ej...Bodil glömde kameran...hihi...
    men vi var några som hade den med..:)
    Du får gäran länka in den nya sidan jag gjort..
    www.elliegardensjarrovinna.zoomin.se

    GRATTIS igen och Sköt om er...:)

    SvaraRadera
  3. Grattis till snygga Vessla! Det var ju en galant debut i ringen!

    SvaraRadera
  4. BIR:inte illa,grattis från fjällflocken.

    SvaraRadera
  5. Grattis till BIR! Ingen dålig debut.
    "Nu fick ni smak på`t va"?! ;)

    Hälsningar Margareta, Lovan o Biko

    SvaraRadera