söndag 23 mars 2008

Påsk

Eftersom det förväntades oväder, så gav vi oss av redan på skärtorsdagens kväll ner till Växjö och mina föräldrar. Buren som vi beställt till Vessla kom precis i tid, så att vi kunde hämta ut den innan vi skulle åka. Vi hämtade upp Stefan (min bror) på väg ut ur Göteborg. Nu hade vi ju gott om utrymme i nya bilen.

Första natten blev ganska tung. Vessla var lite orolig och pipig och väckte oss nog tusen gånger. Sluligen så gick jag upp vid femtiden och släpte ut henne en kort sväng. Jag hoppades på att hon efter det skulle låta oss sova några timmar till, men vid sju-halvåtta så var hon igång igen. Så långfredagen kändes verkligen LÅNG! Men lite trevligt blev det i alla fall. Eftersom Husse snart fyller år, så bakade vi tårta, en riktig princesstårta blev det. MUMS!


Då vädret inte var något höjdarväder på fredagen och Vessla var ganska trött efter nattens vankande, så tog vi det ganska lugnt. Ja, Vessla tokade ju en hel del med familjen, men det blev inte så mycket utomhus-äventyr.

Däremot på lördagen blev det desto mer utomhus aktiviteter. Vi åkte till Hissö tillsammans med Stefan och där hade vi först tänkt oss att Vessla skulle fått springa lös en stund. Men eftersom hon flög upp och skulle toka sig med Stefan hela tiden, så blev det sele och långlina. Då lugnade hon ner sig väldigt mycket.


Självklart blev det lite fotografering under promenaden. Här uppe på en sten vid vattnet och sen på två stubbar.



Vessla var lite rädd för vattnet, men samtidigt väldigt nyfiken.



Det blev ett par pass med klicker träning och här var planen att hon skulle komma fram till att hon skulle hoppa upp på den stora stenen. Efter cirka tre olika beteenden så försökte hon med att hoppa upp. Sen var det klart. Nu visste hon vad hon skulle göra. Det blev några upprepningar, men sen tyckte vi att hon hoppat tillräckligt.




Vessla hittade ett påskträd, fast det var godis och inte ägg som gömt sig ;o) Godisträd är trevliga överraskningar, tycker Vessla.




Vi passade även på att träna HIT, när hon var i långlinan. Och hon kom duktigt springande.


Här har nog ett rådjur trillat i vattnet, eller nått... kanske är det bara en fräck isformation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar