söndag 20 april 2008

Hoffeträff hemma hos Sanna och Kax

Solen sken som bara solen kan. Vilken dag. Helt underbart ljuvligt väder. Helt underbart ljuvlig plats. Vi var hemma hos Sanna och Kax i Västerlanda, 5-6 mil norr om Göteborg. Vi började dagen i skogen, med att lägga lite spår åt hoffarna. Aramis började dagen med att rengöra tänderna med en "liten" tandpetare.


Vi tränade på uppbindande medan vi väntade på spåren. Det var ganska många hoffar i skogen. Även Vessla fick träna på att sitta uppbunden, och det gick väl rätt ok. Hon var lite pipig emellanåt, men det är ju inte så ofta som hon blir uppbunden innan hon fått göra något alls på dagen.


Även Grosse fick följa med i skogen, fast han fick inget spår idag.


Efter ett tag kom Jessica med Sally och Disl.


Aramis sitter så fint och väntar på att få göra något.


Sally fick även hon träna på att sitta uppbunden, men här har Jessica gått iväg med Disl och Sally tittar lååångt efter dem.


Sanna och Kax på väg tillbaka efter sitt spår. Kax hade jobbat duktigt i skogen. Han övervägde möjligheten att ta Vesslas spår också när han kom tillbaka från sitt eget ;o)


Sen blev det lite köttbulleträning. Patricia stod och sa varsågod åt Kax, medan Sanna sa Nej. Han ska ju inte lyssna på Patricias varsågod, utan vänta på att Sanna faktiskt ger det.


Vessla spårade ju hon också, men det blev inga bra bilder därifrån. Det här var första spåret som vi körde med lite längre liggtid. Nu väntade vi minst 30 minuter innan hon fick gå. Det märktes att hon fick tänka lite extra, men enligt Husse, som gick spåret med henne, så gick hon bra och tog även vinklarna duktigt. Spåret var cirka 100 meter med en vänster och en högersväng, 90 graders. Första vinkeln följde hon klockrent och den andra slog hon en lov och tog det direkt när hon kom på det igen. I slutet låg en kampleksak, men den missade hon. Husse tog dock upp den och började leka med henne och då gick hon igång med en bra kamp. Efter spåret så gick vi återigen ner till huset och här så fick Vessla busa loss tillsammans med Aramis.




De lekte bra tillsammans. Mycket fart och fläkt. Det fanns en damm med fiskar i som hundarna inte fick bada i. Men jag sa, det är ingen fara. Vessla tycker inte om att bada, för det har hon ju aldrig gjort tidigare. Mmm... vilken damm var det hon flög i då. Så nu har hon badat för första gången, inte simmat, men doppat en stor del av sig i alla fall. Nåja, hon kom upp ur dammen och vi visade henne bäcken där hon fick bada, men då var det inte lika roligt längre. Här har Aramis plockat upp en pinne och Vessla kastar sig fram för att få tag på den.


Leken slutade tyvärr med att Aramis flög rakt in i träd med huvudet. Det riktigt smaskade till. Men han klarade sig med ett litet skrapsår under ögat. Eftersom det var lite synd om pojken så fick han vara med medan vi grillade, och så fick han specialtreat. Han fick ett märgben att ligga och tugga på, så jag tror att han kommer nog att söka efter träd att springa in i i fortsättningen. Vi satt och njöt ordentligt i solen och grillade korv. Underbart gott! Ljuvligt väder! Mumma, fler sånna dagar beställer vi.

Sen var det dags för lite träning. Husse började att jobba på bakbensförflyttningar med framtassarna på en låda. Det har ju inte fungerat tidigare, och vi har inte testat det sen jag körde några pass med henne vid bänken. Men idag började hon faktiskt bjuda på att flytta bakbenen! Jippy!


Aramis hade återhämtat sig helt och fick träna på hopp över hinder. Från att ha hoppat och satt sig väldigt snett på andra sidan hindret, så fick Ingela lite tips från Patricia och vips så flög han rakt över hindret. Det blev en kampleksak som fick vara dragningsmoment, för att få ut honom rakare från hindret, och så kamp på platsen där han ska stanna.


Sanna och Kax joggade lite i fot.


Sally passade på att lata sig lite och rulla runt i gräset. Det var ju så skönt ute idag!


Men hon kunde även sitta fint och lugnt.


Lugn, vet jag inte om man kan beskriva Disl som. Här kastade hon sig över Sanna och skulle kela och busa ordentligt. Men hon verkar vara en väldigt härlig hund. Trots att hon bara är strax över året så var hon väldigt stor och välvuxen. Mycket stilig.


Mixa som var i löp fick även hon komma ut en sväng för lite träning. Här kommer hon springande med en apportpinne i munnen. Det var träning inför vittringsapporten som gällde här.


Ett foto till på stiliga Disl.


Träningspasset började lida mot sitt slut, men Vessla ville påpeka för Husse att hon faktiskt inte ville pausa längre utan träna mera. Här attackerar hon hans nacke och ger honom ett ordentligt tjuvnyp!


Och sen lite dragkamp. Hon lyckades och fick med sig Husse på lite mera träning. Lite beteendebjudning. Det kändes som om Vessla var pigg och glad idag. Vid något tillfälle när Husse väntade på att hon skulle bjuda kontakt så började hon testa att bjuda på lite andra beteenden, som ligg och sitt och tass. Härligt att se att hon verkligen börjar komma igång och bjuda på saker.


Sista bilden visar Mixa som läxar upp Disl.


Sen fick hundarna lägga sig i bilarna igen och vi tog en avslutande fika på altanen. Och njöt en liten stund till av solen. Det känns nu efteråt att solen tog lite. Lite varma kinder. Men vilken skön dag det har varit. Hoppas att det kommer massvis fler sånna dagar framöver.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vad skall man säga, mer sol mer sol o vad har vi fått mer sol! *ler*

    Jag tycker att vi hade det kanontrevligt i söndags, jag har ett förslag till nästa skogsträning som är jättekul. *ler*

    Blev du nyfiken nu?

    Ha en bra dag och njut av solen

    Kram

    SvaraRadera