fredag 25 april 2008

Kursavslutning klickerkurs för Karin

Igår kväll så var det dags för kursavslutning på klickerkursen. Vi var bara tre kursdeltagare närvarande. Dagens moment blev apportträning och det började med att Karin och Zac förevisade lite hur de hade tränat in momentet.


Här är godisen och här är apporten. Om du tar apporten får du godiset. Man matar hunden med lite godis för att visa att det är det som hunden jobbar för, sen presenterar man apporten och om hunden tar apporten får den godisbelöning. Här vill man att hunden ska hålla sig lugn och det får man genom godis.


Sen jobbar man vidare och här får Zac apporten bjuden till sig och han tar apporten, sen fick han följa med en bit.


Och på klicket spottar han ut apporten.


Här tränar Vessla på att ta apporten. Det gick till en början bra, men när vi försökte öka tiden som hon skulle hålla i apporten så kom det tugg. Apporten smakade så gott att hon bara var tvungen att tugga lite på den.


Så det blev taktikbyte och även Vessla fick sitta och äta godis och titta på apporten. När hon tog apporten så fick hon godis.


Sen blev det lite kamplek.


Och sen bytte vi moment ett tag. Eftersom hon är så ung än så vill vi inte traggla för länge på ett och samma moment. Så vi körde lite klossträning. Här är en snygg sidledsförflyttning.


Karin visade lite med Disel. Eller är det för Disel hon visar. Där ligger apporten och om du tar den får du godis.


Disel sitter och tittar på Matte Carolina. Vad ska vi göra härnäst Matte?


Efter slutet på kursen blev det lite fika och hundsnack. Det har varit en trevlig kurs som tog slut alldeles för snabbt. Det är roligt att leka med klickern, och jag tror framför allt att hundarna tyckte att det var ett skoj och lite annorlunda sätt att träna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar