torsdag 10 april 2008

Klickerkurs för Karin

Dags för klicker igen. Idag var det träning för Karin på planen i Bur. Idag fick vi välja själva vad vi skulle träna på. För våran del så blev det först lite repetition från förra gången, med våran leksak. Vi diskuterade hur man ska lära in att lägga på ringarna på stolpen. Början är att Vessla ska lägga ringen i handen oavsett var vi håller handen. Samt att lära in stolpen som en target, som hon ska sätta nosen på. För att sen kunna sätta nosen på stolpen när hon har ringen i munnen.

Carolina och Diesel tränade inför utställning. Carolina klickade varje gång Diesel ställde sig. Sen ökades svårigheten med att en person skulle komma fram och att Diesel fortfarande skulle kunna stå kvar.


Vessla tog en paus och tittar lite på vad de andra hundarna pysslade med.


Här är det telefonträning som gäller.


Den stilige Ridgebacken sitter och väntar på sin tur.


Uppladdning, hitta klicker, godis och telefon.



Det blev ett par små pass med GF träning också. Det är ju alltid bra att passa på när man har lite lagom med störningar runt omkring. Karin tipsade oss att låta Vessla vara mera valp ett tag till, och att leka mer med henne för att behålla hennes tokvilda energi och kunna nyttja den i träningen framöver. Det är nog ett väldigt bra tips, som vi ska försöka jobba mera efter. Även om vi ofta har med oss kamptrasa ut så ligger den nog alltför ofta kvar i ryggan. Men idag blev det ordentligt kampat, och Vessla bjöd till genom att komma in med trasan till Husse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar