onsdag 2 april 2008

Klickerkurs på GMBK

Igår kväll började vi nya klickerkursen på GMBK. Det är en klickerkurs inriktad på lydnadsettan. Så nu blir det fullt ös. I kursen kommer vi att lära oss olika grundfärdigheter (GF) som vi sedan använder för att sätta ihop moment. Kursledaren, Lena Gunnarsson, samt hjälptränaren, Åsa Davidsson började med en föreläsning om klicker och GF. Bägge är utbildade genom Canis. Sen blev det ett pass då vi skulle hålla kontakt med våran hund under 2 minuters tid. Vi fick leka med hunden eller göra vad som för att hålla kontakten under 2 minuters tid. Det gick ganska bra för alla hundar och Mattar, samt för Husse och Vessla. Med på kursen är en bordercollie, en schäfer-bordercollie-korsning, en spanniel och en pensionerad hundkapplöpare och så vi. Tre av hundarna var under året, och de flesta verkar ganska nya på träning, även om flera har gått klickerkurser tidigare.

Därefter förevisade Åsa lite av de första grunderna tillsammans med sin Schäfer, Emo. Sen fick vi börja träna lite på första GF, fokus. Vi körde ett kort pass på några minuter. Och sen fick vi hemläxa till nästa gång att träna fokus och Gå + Titta upp. Så nu får vi träna duktigt till nästa gång. Det känns som en väldigt lovande kurs och än så länge är vi väldigt nöjda. När man anmäler sig till en kurs på ett nytt ställe så är man alltid lite orolig att inlärningsmetoderna inte sammanfaller med hur man själv vill träna hund, men den här kursen känns än så länge väldigt bra. Så nu ser vi verkligen fram emot nästa tillfälle.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Ja de är sanslöst att de finns så många idioter faktisk. När man har två stora hoffar går det inte att dom hälsar på allt och alla och speciellt inte i koppel. Mina får inte hälsa i koppel... Och släpper folk fram sina hundar så tror ju dom att det är okej....

    Som sagt även fast jag vet att mina säkerligen funkar med i princip alla så är de ju bara så att man inte behöver hälsa på alla iallafall.
    Dom är ju uppväxta på hunddagis båda två så dom är vana med MASSA hundar hehe...

    Lilla Vessla är så himla söt!
    Vi brukar spionera här titt som tätt också :)

    Är så kul när man kan följa en hund från den är valp till vuxen via bloggen.

    Mvh Mikela och vovvarna

    SvaraRadera
  2. Att ni inte sa att det var genom Canis tidigare. På klickerforum.se kan ni få mycket hjälp/tips m.m. om jag GF och klicker träning. Hade själv oxå kontakt med Lena via mail, men då kunde hon aldrig ge svar på när någon kurs skulle startas så jag gav upp=) Nu skall ja dock få, genom lokal klubben, två kvälls träningar med Ann-Louise Ryrvik som är oxå genom Canis fast i Trestad området. Skall bli mycket intressant. Hoppas ni skriver utförligt här i bloggen om denna kurs för det kommer jag läsa flitigt=) Syns på söndag!! Kram

    SvaraRadera