måndag 28 april 2008

Liten syskonträff i Jönköping ;o)

Igår var det dags för möte i rasklubben för hovawart, som det så fint hette. Efter en protest där mer än 10% av medlemmarna protesterade mot den inkuppade styrelsen så var det kallat till ett nytt "årsmöte" och en ny styrelse skulle väljas. Efter många låååånga timmar med en massa tjaffs, så löste sig det hela faktiskt väldigt smidigt. Det blev inte ens omröstning om de olika platserna, då det visade sig att endast en person fanns att välja per post. Nu får vi hoppas att situationen blir lite lugnare och betydligt trevligare. Husse är återinsatt på sin position som Webmaster, och så snart vi får tillgång till lösenord så ska hoffeklubbens hemsida bli uppdaterad med den nya informationen. Mer om mötet i sig orkar jag faktiskt inte skriva. Det var inte så mycket intressant som hände.

Men här kommer en massa bilder från gårdagen. När vi kom fram till brukshundklubben i Jönköping så träffade vi direkt Ina och Mindi. Det blev en liten kort träning.


Mindi, som nyligen börjat medicineras mot sköldkörtelrubbning börjar redan se piggare ut. Det var helt underbart att se henne bjuda på beteenden.



Sen dök syster yster upp. Tvillingsyrran, som vi kallar henne, Vinna med Matte Sandra. Vi beslöt oss för att alla tre tillsammans gå ut mot skogen och släppa loss vilddjuren.


Fotona från skogen var av fasansfult dålig kvalité, men några kommer här i alla fall. Mindi, Vinna och Vessla (från vänster till höger)


Tre törstiga hoffar hittade ett vattenhål ;o)


Sen vart de tre galningar!!! (Vinna, Mindi och Vessla fr vä till hö)


Ute på parkeringen vid ett lite senare tillfälle. Här står Vinna och Vessla och spanar på tredje systern Viska.


Alla tre uppsatta för fotografering. (Vinna, Vessla och Viska) Det var Anna (Idas Matte) som höll i Viska.



Vinna och Vessla sitter snällt kvar.


Sen skulle alla hälsa på alla. Här Vessla och Viska.


Ihoptrasslade Vinna och Vessla. Inte lätt att hälsa på varandra med snören på, speciellt inte om man samtidigt kryper in mellan benen på någon ;o)


Viska sitter och funderar lite.


Sen kom Bodil ut en sväng och då blev det lite stå-fint bilder på Viska.



En stilig hoffehane på 6 år dök upp. Det var Hässlehoffs Atto-Dark, som blev ordentligt uppvaktad av de tre små töserna.



Efter att mötet var slut, så släppte vi loss Vinna och Vessla, så att de fick leka av sig en stund. Här är alla åtta benen i luften ;o)


Det var full fart på tjejerna och de busade runt, faktiskt väldigt snällt.



De kramades med varandra.




Sen plötsligt fick de något trollskt i blicken och började springa iväg. Vart skulle de egentligen???


De studsade ner i en ränna, men det såg mest ut att vara en massa torra löv. Vad skulle de där att göra???


Vessla det lilla smutstrollet började gräva bland löven och vad hittade hon där, om inte lervälling! Mumma det! Sa Vessla och grävde vidare och slörpa i sig. Hon grävde även fram en grop åt syster yster ;o)


Sandra ser jättenöjd ut. Två rejält smutsiga hundar.


Det är nästan så att de ser lite ångerfyllda ut ;o)

Därefter blev det att leta upp en vattenkran och åtminstone hjälpligt tvätta bort leran. Det luktade ju inte alltför gott. Sen fick fröknarna hålla sig i koppel. Det blev lite uppställning. Först Vinna och sen Vessla. Här syns skillnaden i päls mellan dem ganska tydligt. Vessla är mer lockig i pälsen och har nog lite längre päls också. Medan Vinna är alldels slät och fin. Vessla var även något högre än sina bägge systrar, och framför allt så är hon väldigt hög bak.


Avslutningsvis två närbilder, bägge är på Vinna. Hon har lite mindre öron än Vessla, men för övrigt så är det otroligt vad lika de ser ut framifrån.


Det var verkligen helt underbart att få träffa både Vinna och Viska. De är ljuvliga bägge två. Jag fick en känsla av att Vessla nog var snäppet vildare, speciellt när det gällde att hälsa på okända människor. Husse passade på att busa och kampa lite med Vinna och hon, liksom Vessla gör, bjöd till med morrningar och fin kamp. Det ska verkligen bli spännande att få följa utvecklingen bland systrarna och jag längtar redan till Avesta, då vi ses igen.

2 kommentarer:

  1. Jättekul att ses och att få träffa Vessla igen! Hon är ju bra mysig hon! :)
    Superfina bilder!

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Va snäll du e med ditt beröm=) Jo, det e alltid kul när hundarna är vänliga! Nu är ju inte våra så gamla, men tikar kan ju krångla ibland. Men Mindi e inte speciellt dominant av sig, fall om hon testar gränsen ibland. Idag har jag snitslat spår inför tävling med en klubb kompis å hon har tre labb tikar å de sprang å härjade i skogen-Inga problem. Så gott!! Så underbart väder. Läste att ni inte kunde komma på söndag, men det kan inte jag heller tror jag. Mycket synd. Hade velat utnyttjat Sanna´s skog=) Får blir en annan dag. På återseende! Kramiz//Ina&Mindi

    SvaraRadera