tisdag 14 oktober 2008

Kursstart

Idag började vi en tävlingskurs för lydnadsklass 1. Det är en klickerkurs för Karin Haglund. Lite annorlunda tekniker än vad vi har jobbat med tidigare, men det ska nog bli nyttigt. Vi var väl 6 hundar på kursen, en blandning från jack russell till amstaffblandning. Idag övade vi framför allt på fot; starter, halter, svängar, vändningar på stället, position och engagemang.

Vi visste redan från början att det var saker som vi har långt kvar på, och det är väldigt svårt att träna dessa saker när Vessla inte är fullt engagerad. Men det gick ändå hyfsat idag, trots så många nya hundar runt henne. I halter och i svängar föreslog Karin att vi skulle jobba med en godisbit i handen och efter klicket hjälpa hunden till rätt position. Alltså att hunden gör en liten del av jobbet, får ett klick och sen hjälper man hunden till helt rätt läge. Vi tänker försöka plocka bort godisbiten så fort som möjligt. Något som är viktigt att tänka på är att hunden får en förväntan på belöning även i en sväng och inte bara efter. Oftast glömmer man bort att belöna i svängen och då tappar hunden lätt fokus. 

Till nästa gång ska vi jobba vidare framför allt på svängar och halter. Bakdelskontrollen ska väckas till liv igen. På nästa tillfälle är det tänkt att vi ska träna på läggande och ställande under gång. Kanske dags att lära in stå ;o)

Det var trevligt att komma igång med lite kursverksamhet igen. Vi hade ju tänkt oss en annan kurs, men den blev inställd och då står man där med skägget i brevlådan utan plats på någon kurs. Nu löste det ju sig slutligen i alla fall. Tyvärr blev det inga bilder från dagens träning. Hade kameran med mig, men det blev mörkt så fort att det inte blev några bilder. Vi får ta det nästa gång då det är träning på dagtid istället. 

1 kommentar:

  1. Å va roligt med kurs. Jag älskar att gå på kurs=) jag hoppas på ett intensivt 2009 med mycke framgång. Vi är i tankar på att starta privat träning med Ann-lousie Ryrvik. det vet ni säkert vem det e. Skall bli spännande å se vad framtiden visar. En hemlighet till är att jag sökt till hennes klickertränar utbildning*hihi* DYRT, men nog väl så värt! Kram

    SvaraRadera