lördag 25 oktober 2008

Träning för Karin

Så var det då dags för andra träningen för Karin. Vi åkte tidigt och veckohandlade mat innan träningen. Så Vessla fick ligga i bilen och lata sig. Men ändå så var vi rätt tidigt på plats och började värma upp lite utanför. Kontakt.


Här kommer Karin med Zac och Laser.


Idag skulle vi träna på läggande under gång. Karin förevisar med Zac. Man börjar med att få hunden att lägga sig från sittande framför. Lägger in kommandot. Flyttar runt så att hunden sitter vid sidan. Sen vill man börja kunna ta ett steg framåt och att hunden samtidigt lägger sig ner.

Platsliggning gick vi också igenom. Det är bra att kunna testa hunden att den verkligen vet att den ska ligga kvar genom att dra i kopplet och hunden stretar emot. Eller att man kan kasta godis, leksaker runt hunden. 

Ställande under gång var nästa moment som vi skulle träna på. Det har börjat lossna och Vessla börjar förstå att det är bra att stanna under gång baklänges. Dock har vi inte lyckats vända på gången till framlänges än, men det kommer väl snart.


Vi repeterade även lite från förra träningen. Här är det vändningar på stället som tränas. 

Zac fick ligga i mitten och bara titta på alla andra hundar som tränade.

Pusskalas!


Vessla var lite slö. Som hon tyvärr brukar vara vid den tiden på dagen. Tanken är väl att Matte ska träna lite mer med Vessla på dagtid så att hon kanske kan bli lite piggare vid den tiden. För övrigt så kämpar vi på. Vi börjar även fundera på hur vi ska göra med läggande under gång. Vi har ju lärt in med falltekniken, med eftersom hunden då måste vända all vikt bakåt innan den kan lägga sig ner så går det inte lika snabbt som om man lär hunden att slänga sig ner från ett sittande. Vi ska fundera lite på det här och se om vi ska lära om eller inte. Vessla har ju varit rätt säker på fälltekniken, men just nu när vi tränat på ställande under gång så har hon börjat glömma bort läggandet. Så om vi vill lära om en ny teknik så är det ju lämpligt att börja nu. Jaja, vi får väl se hur det blir.

1 kommentar:

  1. Å va roligt å gå på kurs. Jag vill oxå. Jag blir så motiverad och engagerad då=) Mitt sätt med läggande under gång är att "ligg" betyder snabbt ner med alla fyra OAVSETT hur du gör det, men under gång blir det sällan fälltekniken. Den har vi döpt till "ner" och skall ha i fjärren! Kram

    SvaraRadera