torsdag 2 oktober 2008

Lite gott och blandat...

Vessla har fått en ny matbar. Hon började vara för stor för att äta och dricka på golvet. Hon ser rätt nöjd ut va. Men då började ju problemen. Panda har ju alltid druckit ur Vesslas vattenskål, så nu fick vi ställa dit vattenskålen under matbaren för att han ska kunna fortsätta dricka på golvet. Han har ju en egen vattenskål i fönstret, men det smakar tydligen inte lika gott där. Så nu är det 3 vattenskålar som ska fyllas på varje gång man byter vatten.

Vessla har så roliga baktassar. Söta toffsar, åtminstone två/tredjedelar upp.

Blev lite uppställda foton också. Vessla börjar bli lite större, känns det som. Börjar nog växa i kroppen, äntligen. Ser ut som att hon börjar bli rakare också. Inte så mycket högra bak längre, utan ser mer jämn ut. Mätte och vägde henne i helgen och då vägde hon 33.7 kg och var 66 cm hög fram och 67 bak. 


Sen har vi även hunnit med att vara ute på GMBK och träna på öppna träningen igår. Vessla var pigg och allert och på gott träningshumör. Till en början var kampleksaken väldigt rolig.

Det blev lite bjudningar, stå...

... och ligg.

Lite träning på platsliggning, som gick bra.

Hopp hann vi visst också med. Försökte ett par gånger med att göra uthopp och inte bara återhopp, men det funkade inte riktigt än. Har ju inte jobbat med det tidigare.

Lite sitta still och titta på vad som pågick runtomkring. Här är det en annan hund som gör en inkallning strax framför Vessla. 


Det blev även en gemensam platsliggning med skott. Vessla reste sig tyvärr direkt, men gick rakt fram till Husse. De gick tillbaka och hon fick lägga sig igen, men det var nog lite för jobbigt med så mycket okända hundar runtomkring, så efter en stund reste hon sig och gick till Husse igen. Får tänka på att stå betydligt närmare henne när vi tränar med andra hundar. Skotten brydde hon sig inte det minsta om i alla fall, och det är ju skönt. 

Vi hann även med lite budföringsträning. Nyttigt att träna med helt okända människor. Det blev en väldigt kort sträcka, kanske 10-15 meter bara. Men Vessla satsade bra och sprang den korta sträckan, satte sig med lite hjälp hos mottagaren och sprang sen tillbaka till Husse på kommando. Hon fick springa två gånger och det gick bra bägge gångerna. Duktig tjej!

3 kommentarer:

  1. Jävla skit.. allt ja skrivit försvann.. orka..
    Kul att träningen går framåt å det är ju som ni skrev väldigt nyttigt med främande människor i budföringen. Toppen ju! OJOJ va stor er lilla dama e.. Mindi vägdes oxå idag å hon väger då allt bara 26,8kg=) Hoppas vi kan ses snart. Kan ju tyvärr inte den 11:e=( Kram på er

    SvaraRadera
  2. Oj oj vilken stor tjej! Nu får hon allt sluta växa! :)
    Jag var ju tvungen att väga och mäta Vilse nu oxå: 69-70cm och 37kg. Så han verkar ha slutat växa på höjden...hoppas jag.

    Ha det gott! Kram från Ida o vovvarna

    SvaraRadera
  3. Fina träningsbilder. Hoppas ni får en bra lördag den 11, vi kan dessvärre inte komma. Det är bröllop kl två i Skene så hur gärna man vill är det omöjligt. Vi hoppas det passar bättre nästa gång.

    SvaraRadera