måndag 17 december 2007

En dålig och sen bra dag

Dagen började ganska jobbigt och jag och Vessla blev oense. Det var bara hyss på hyss på hyss och hon vägrade att lyssna på mig. Sen hade hon även hållit på och varit igång under natten så nattsömnen blev väldigt dålig. Vilket drog ner mitt humör ytterligare. Efter någon timme så lugnade vi båda ner oss och kunde börja om dagen, med att sova en stund extra.

Därefter så har dagen varit bra. Vi har tränat en hel del. Godiset som vi köpte i går var en riktig höjdare. Det tyckte hon var jättegott! Vi har tränat på att hon ska komma till mig, följa med när jag backar ifrån henne, samt sitt och kontakt och lite ligg, ibland försöker jag även att få henne att hitta fotposition, men helt utan kommando än så länge. När man tränar med henne blir hon lugn och fokuserad. Det är en helt annan hund när man tränar jämfört när hon leker och busar runt. Då är hon heltokig. För att avbryta tokigheterna får man träna någon minut med henne, så lugnar hon ner sig.

Vi tränade lite ensamhetsträning idag. Vessla låg och småslumrade lite, halvt vaken halvt sovande och då passade jag på att gå ut med soporna. Hon satt upp när jag kom tillbaka, men hon var i alla fall tyst! Sen blir det ju massor med pass då hon ligger och sover inne i sovrummet medan jag är i vardagsrummet. Jag lyfter in henne i biabädden, som fortfarande har hage runt. När jag lagt ner henne väntar jag på att hon lägger sig, sen går jag lugnt ut ur rummet och hon somnar på egen hand.

Nu är det dags för en kisspaus, återkommer väl senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar