måndag 3 december 2007

Hemkomsten

Efter en övernattning i Lars lillstuga, så var det äntligen dags att hämta våran Vessla. Vi steg upp och rensade bilen från snö, det hade fortsatt att snöa under natten och cirka 10 cm snö låg över bilen. Men nu var i alla fall vägarna plogade och vi kunde ta oss fram till Bodil och valparna igen. Det blev frukost och lite snack och sen var det dags att ta med oss Vessla och resa hemåt.

Vi började direkt med lite lock och pock för att få Vessla att följa efter oss. Med hjälp av lite uppmuntran och godisar så följde hon ganska villigt. Innan vi åkte hann hon träffa Mendi och Yzma en sväng och busade lite med dem. Vi hade tänkt oss att hon skulle passa på att kissa innan vi skulle sätta oss i bilen, men Vessla var inte med på de noterna. Så slutligen satte vi oss i bilen. Det blev lite pipigt den första biten, men det var ju bara väntat. Efter några mil så stannade vi igen för en andra möjlighet till rastning. Även efter denna rastningen var det lite pipigt, men hon lugnade ner sig efter en liten stund. Det där med koppel gick ganska bra. Det var inte något som hon brydde sig särskilt mycket om.



Efter många stopp längs med den 35 mil långa resan så var vi slutligen framme hos Husses föräldrar. Här väntade Husses bror med fru och tvillingar på 1 år, samt Husses föräldrar. De första minutrarna tyckte Vessla att det var lite jobbigt och hon gömde sig lite bakom Husse eller Matte, men sen tuffade hon till sig och hälsade på dem alla. Vissa fick sig ett slick i ansiktet och andra fick ett litet tugg på en hand eller fot.

Här väntade även katten och vid första mötet så fräste han lite, men därefter så gick det bättre. De fick väl inte umgås så mycket på golvet ensamma, men sittande i famnen hos Husse och Matte så höll de sig lugna.


Efter kvällskiss så tänkte vi gå och lägga oss och sova. Vi har tänkt att Vessla inte ska få vara i sängen, alltså hade vi inrett en liten hörna till henne i rummet som vi avgränsade. Tyvärr kände hon sig inte så trygg i sin hörna och saknade väl både syskon och mamma Ida, så det blev ganska pipigt under natten. Efter ett par turer ut för att kissa och mera gnäll, så gav vi upp och Husse gick och la sig på golvet i hörnan och därefter sov Vessla lugnt och snällt resten av natten.

Efter frukost och inpackning i bilen så for vi äntligen hem till Götet. Väl hemma så inredde vi en valphage, för att skapa ett område av trygghet med mys och busmöjligheter. Här verkar Vessla känna sig ganska hemma. Ligger gott och sover på rygg. Men det är ju trevligare när man får sällskap i hagen.




Nu har det uppdaterats en del och nu är det dags för kvällsmat och en kissrunda igen.

3 kommentarer:

  1. Oj oj! Vilken trevlig uppdatering! Hur känns det då att vara valpägare? Hon är för ljuvlig! Och vilka fina bilder på alla små moster! Nu längtar jag nåt enormt efter Vilse!
    Ha det så jättebra tillsammans med er lilla prinsessa!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder! Kul att se att allt går bra.
    Ha det så bra!
    Anna & mamma Ida, så Gnista förståss...

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt inlägg i Gästboken.
    Det känns verkligen jättebra...:)
    Hon e helt otroligt duktig..Jag e helnöjd med det val som Bodil gjorde...Nu e det Lunchen som hägrar...Ha det bra Kram Sandra och Syrran Vinna...;)

    SvaraRadera