söndag 2 december 2007

Snöstorm och Vessla

Lördag förmiddag startade vi vår resa upp till Bodil. Vi hade hört att det skulle vara rätt så dåliga vägar och så, men det visade sig vara snöstorm och biten mellan Älvdalen och valplådan var en ren plåga. Ändå kunde man inte ta bort leendet från läpparna, utan trotsade kung Bore och körde vidare. Det var knappt att bilen ville men vi kom iaf fram och fick träffa de flesta av valparna igen (Vicko hade redan åkt). Det var härligt att träffa dem igen och speciellt kul att få se vår lilla Vessla. Hon var tillgiven och framåt - perfekt!
Efter en natt i Lars jaktstuga och frukost med Bodil och gänget var det dax att fara hemåt, eller iaf halva vägen (till Kil). Vi busade lite med Vessla och vandrade henne för att hon skulle få kissa av sig lite, men det blev inte så mycket av det. När vi for iväg var hon rätt så pipig, men det blev bättre efter vägen och andra hälften var hon hur go som helst. Lugnare och snällare än vi hade förväntat oss iaf. När det körde förbi bilar nära henne (ute alltså) blev hon inte alls rädd, inge ljud var farliga eller så. Vi körde en hel del inkallning i koppel längs vägen, på de många stoppen (ca 35 mils resa). Det var kul att hon var så bra på att komma på "kommando".

Väl i Kil var det en hel del familj att träffa, bland annat ett tvillingpar på 1 år. I början var det lite jobbigt men efter ett tag var Vessla inte den som var den, hon var framme hos alla och slickade och tuggade på både tassar och tår på folk. Dessutom väntade även katten Panda här och det var kanske lite mer utmaning, iaf för Panda. I början fräste han en del på Vessla, men efter ett par timmar verkade de ha vant sig så att de kunde sitta / ligga nära varandra utan skärmytslingar. Vi har en del att jobba på men det lovar ju gott än så länge, skönt att de får träffas på neutral mark till att börja med.


Bland dagens prestationer kan nämnas rumsrenhet (hittills), apportera petflaska mellan matte och husse (flera varv) samt hur snygg, söt och goooosig som helst! Men som vi säger, hon är ju en hoffe och inget mindre var ju att vänta sig :-)

Vi är sååå glada för att vi fått vår lilla Vessla. Sen får vi se hur det är när smekmånaden går över.
Imorgon ska vi förhoppningsvis få in lite mer bilder (om nu någon väntar sig några :-)






2 kommentarer:

  1. Hej Pia & Björn,

    Vill se massor av bilder...:)
    Jag åker upp imorgon Måndag för att hämta hem lilla Vinna...Kan knappt bärga mig...tror jag åker redan efter midnatt, för jag menar dom lär juh låsa upp dörren nångång...djuren lär juh ut på morgonqvisten:::;)hihi...Vi måste juh nästan ha mött varann idag...vi var till Mölndal hela helgen...trevligt...så vi åkte vid tio i förmiddags..var hemma fem, åt lite mat, åkte och jobba 18:30 hem kl tolv..sen är det resan upp imorgon bitti till Bodil...det har blivit tuffa dagar men det är värt allt när Vinna är hemma hos oss...:)Ha de gott och hoppas ni får mysiga stunder med lilla Vessla!!

    SvaraRadera
  2. Jajamensan, måååååånga foton vill vi se...och ofta! Vilka krav man har. ;)
    Nu är i alla fall Ida hemma igen, skönt!
    Ha det så bra med lilla söta Vessla!

    SvaraRadera