tisdag 25 december 2007

Hemma igen...

Så var vi hemkomna från vårat julfirande. Det har varit trevligt att vara borta, men det är alltid skönt att komma hem. Både Vessla och Panda har skött sig utmärkt under tiden som vi varit iväg. Några olyckor har det blivit inne, men ju fler man är som passar desto mindre uppmärksam är varje person, tyvärr. Men utöver det så har de varit helt ljuvliga. Relativt lugna och snälla. Panda har inte klagat alls på att han har fått vara innekatt över julen. Men nu när vi kommit hem, så har han sprungit ut och in och ut och in hela tiden, för nu kan han ju. Visserligen måste han ju be oss att komma och öppna dörren åt honom. Vessla har också insett att hon är hemma igen. Vilket vilddjur hon blir då. Efter att ha varit hur snäll som helst så ska det nu gnällas och gny, busas och bråkas och framför allt trilskas. Inte en lugn minut sen vi kom hem. Och hon var till och med vaken i bilen nästan hela vägen hem. Så man tycker ju att det borde vara dags att sova snart.

Det har inte blivit så mycket ren träning under helgen, utan mest social träning. Vi har hälsat på en Berner Senner, Lajka, som vi även hälsade på hemma hos. Det gick väl rätt ok. Vessla var ju ganska på och Lajka tycker inte så mycket om hundar som hoppar på henne, så det blev lite fräs från Lajkas sida emellanåt. Vessla lyssnade ganska bra och la sig på rygg åtminstone vid ett tillfälle, men sen var hon upp igen och gick på. Ibland kan hon liknas en duracellkanin! ;o)

På julafton åkte vi ut på en liten ö (Hissö) som ligger strax norr om Växjö. Det är ett vackert naturreservat med en massa bokskog. Öppen skog och en massa vackert vatten runt om. Vi passade på att ta en prommenad med Vessla. Min bror var även med och busade och lekte med henne och en vedklabbe. Det var dock gruvligt kallt, ruggigt och blåsigt. Det var fullt ös på Vessla. Hon flög fram över stock och sten. Hittade en massa roliga pinnar att tugga på och framför allt att springa runt runt runt med. Kameran var med och några bilder blev det i alla fall. Även om hon var halverad på de flesta, då hon sprang ur bild! Tyvärr måste man bära omkring på henne den mesta tiden om hon inte ska springa sönder sig. Vilken energi hon har!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar