fredag 28 december 2007

Vetrinärbesök

Så var vi hemkomna från vetten. Det var en hel del åkande fram och tillbaka. Vi skulle lämna in Panda innan klockan 8 på morgonen och sen skulle vi hämta honom och vaccinera Vessla vid klockan 16. Precis på mattid bägge gångerna alltså. Det fick bli lite senare matningar idag, men det verkar Vessla inte brytt sig så mycket om.

Panda var lugn och stillsam när vi lämnade in honom i morse. Vetrinären kände igenom honom och han såg mest ut som om han tänkte somna. Sen stoppade jag in honom i buren och så fick han stanna kvar. Vessla verkade undra lite var Panda var såg det ut som i bilen. Hon la sig på hans plats och nosade lite.

Under dagen så var det lite tomt här hemma. Och vädret var riktigt tråkigt. Grått och regnigt hela dagen. Huva. Nåja, på eftermiddagen drog vi på oss regnställ och sen tog vi med oss Vessla ut på en prommenad. Hon fick gå lös och verkade lite lugnad av regnet. Hon höll sig nära och följde oss snällt!!! Vi var jätteglada och belönade henne med en massa godis och kel. Vi hoppas att hon fortsätter på det viset, och inte som tidigare då hon kunde traska iväg 50 meter åt sitt eget håll...

Sen var det dags att åka till vetten ett varv till. Vessla blev glad och svansen gick som bara den när hon fick hälsa på tjejen som satt i receptionen. Sen fick vi sitta och vänta i några minuter och då kom de fram lite människor som ville hälsa på henne och det fick de ju självklart. Vessla har en tendens att bli uttråkad ganska fort om det inte händer något och då börjar hon pipa, så det var ju perfekt när det kommer fram folk och roar henne. Sen fick vi gå in i ett undersökningsrum och där väntade vi ytterligare några minuter. Sen kom det en stor norrman. Vessla blev som vanligt glad och svansen viftade. Han tittade i ögon, öron, mun och klämde och kände lite på henne och sen var det dags för vaccinationen. Då passade Vessla på att klättra lite på honom och tugga lite på stetoskopet. Hon brydde sig inte det minsta om vaccineringen, hon var ju överlycklig, för hon fick ju klättra på en person. Vi vägde Vessla igen när vi var hos vetten och idag är hon uppe och nosar på 12-strecket (11.9 kg).

Därefter fick vi även tillbaka Panda. Han verkade ganska pigg. Han hade ju fått vänta lite längre än vanligt, så han hade hunnit piggna till riktigt bra. När vi kom hem så försökte vi stänga in honom i sovrummet och tänkte att han sover nog en stund till, men inte då. Han var hungrig. Hade ju inte ätit sen klockan 22 igårkväll. Lite småvinglig var han, det märktes när han hoppade ner från sängen och bakbenen vek sig lite, men nu är han mer stabil. Han klättrar upp på sin matplats uppe på fönsterbrädet och nu ligger han och sover på favoritköksstolen. Goa gubben, skönt att det är över. Just det, glömde att skriva att han vill ut ut ut! Men det får han ju inte på ett par dagar.

Nu blir det ett par dagar av att vakta vilddjuren lite extra, för nu kanske de inte ska få busa så mycket på ett tag. Sen blir det full fart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar