måndag 17 december 2007

fortsättning...

Hann ju inte skriva klart förra inlägget. Det blev ju kisspaus. Husse har börjat känna av sina handleder igen, de krånglade en hel del när Nike drog i kopplet och det verkar som om Vessla lyckas locka fram det igen. Idag har jag därför tränat koppelprommenad. Nuvarande taktiken är att vända så fort hon försöker traska i förväg och dra i kopplet. Då vänder jag och lockar med henne åt andra hållet. Idag gick hon en bit vid sidan för att sen traska iväg igen. Jag vet att vi ska vara väldigt glada att vi fått en hund med så mycket go i, eftersom det ger en hund som med stor sannolikhet orkar och vill jobba mycket, men ibland känns hon väldigt vild och självständig. Hon har sin egen agenda redan och det kräver mycket jobb från oss för att få henne att lyssna och inse att det är nära oss som belöningarna finns.

Vessla och Panda leker på för fullt med varandra. De har börjat bråka lite mera med varandra, men fortfarande på ett ganska snällt sätt. Vessla knuffar omkull Panda och han lägger sig gärna på rygg, och vispar med tassarna och ibland sträcker han sig upp och biter lätt i benen på Vessla. Vessla å andra sidan passar på att ta sig ett bett i från svansen på Panda. Vessla har även börjat småtugga lite i nacken på Panda. Sen ibland går de över till att slicka på varandra och bara mysa. Vi undrar ibland om de leker för vilt med varandra och att det är risk för att de ska skada varandra, men det känns som att så länge ingen av dem säger ifrån så är väl inte risken så stor. De återgår ju hela tiden till varandra och vill leka, så de kanske fungerar som bra lekkompisar än så länge.

Just det. Vi har avmaskat både Vessla och Panda nu. Panda har vi lagt pillret längst bak i munnen på och sen mutat honom med en godisbit för att han ska svälja ner det. Han är väldigt snäll och accepterar lätt att man öppnar munnen på honom. Han tyckte väl visserligen inte att pillret var speciellt gott, men det gick ner. Det var i alla fall tusen gånger lättare än att försöka få honom att äta upp flytande axilur. Det måste verkligen smaka apa, för det gick inte ens att lura i honom det i tonfisk. När det gällde Vessla så testade vi samma teknik som med Nike. Vi tog pillrena i en glasskål och sen skakade jag lite på skålen. Så att det skramlade om pillrena. Oj vad intressanta de blev, och sen gick de ner som om de vore godis. Alltså tränar vi med henne, typ sitt, eller ligg och sen får hon godisbelöning, dvs avmaskningspiller. Duktig kicka!

Det blev ett ganska långt inlägg sammanlagt. Men det händer ju rätt mycket under en dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar